woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

Woninginbreker met gestolen TV langs A16 aangehouden

21 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Vrijdagavond rond 20.00 uur controleerden politiemensen een Franse auto die stilstond op de vluchtstrook langs de A16. Deze controle resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van een 22-jarige man en de vondst van een gestolen televisie.

De bestuurder zat nog in de auto en vertelde dat hij was gestopt omdat hij zich niet lekker voelde. De agenten vonden de situatie nogal vreemd en controleerden het voertuig. Op de achterbank vonden zij twee jassen en twee Roemeense identiteitsbewijzen. Eén van de personen bleek gesignaleerd te staan voor een gewapende overval en een woninginbraak in Oostenrijk. Het vermoeden ontstond dat er dus nog twee mannen in de auto hadden gezeten.
Aanhouding
De politie startte een zoektocht en vond al snel één van de mannen in de bosjes langs de A16. Hij had verwondingen aan zijn hand. De man van 22 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, bleek de gesignaleerde verdachte te zijn en werd meteen aangehouden. De andere man werd niet meer gevonden. Wel troffen de agenten een 55 inch-televisie aan.
Melding
In eerste instantie was er niets bekend over een gestolen televisie. Maar later die avond kwam er een melding binnen van een woninginbraak aan de Langeweg in Hendrik-Ido-Ambacht, waarbij een televisie was gestolen. Bij deze inbraak bleek dat de hond van de bewoner één van de inbrekers in zijn hand had gebeten. Dat verklaarde de verwonding aan zijn hand. 
De bestuurder die aanvankelijk was weggestuurd met een bekeuring, staat nu gesignaleerd op verdenking van betrokkenheid bij de woninginbraak. De 22-jarige verdachte is vandaag voorgeleid.

Lees meer over:

A16 tv langeweg
Deel dit bericht met je vrienden!