vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Yes! spaart doppen voor het goede doel

2 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Yes! Kinderopvang zet zich als buitengewoon betrokken organisatie regelmatig in voor verschillende goede doelen. De afgelopen periode hebben de locaties van Yes! in Zwijndrecht zich ingezet voor het goede doel; KNGF Geleidehonden.

KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen.

Doppen verzamelen
In de afgelopen periode konden er plastic doppen op de locaties worden ingeleverd. Door het sparen van deze doppen wordt niet alleen het milieu ontlast, maar ook KNGF Geleidehonden wordt hiermee gesteund. De ingezamelde doppen leveren namelijk geld op bij recyclebedrijven. Deze opbrengst gaat geheel naar de opleiding van de geleidehonden.

Ook de kinderen werden betrokken bij de actie. Aan de kinderen werd uitgelegd wat KNGF Geleidehonden inhoudt en wat de honden voor mensen kunnen betekenen. Zo wisten de kinderen waar ze de doppen voor aan het sparen waren. En als klap op de vuurpijl kwam er ook een geleidehond langs! De kinderen vonden het geweldig om te zien en waren erg onder de indruk! Zo konden ze van dichtbij zien waarom een hulphond zo belangrijk is voor mensen met een beperking en waarom de doppen gespaard werden.

Opleiding van de geleidehonden
Niet alleen de kinderen hebben doppen gespaard, maar ook door ouders en mensen in de omgeving werden doppen gespaard en op de locaties afgegeven. En met resultaat! Alle doppen zijn naar één locatie gebracht en daar opgehaald door het recyclebedrijf en zij geven daar een vergoeding voor aan KNGF Geleidehonden. De opbrengst komt vervolgens ten goede aan de opleiding van de geleidehonden voor mensen met een handicap. Zoals u op de foto kunt zien, zijn er heel veel doppen gespaard. Yes! bedankt iedereen hartelijk dank voor het meesparen en inleveren van de doppen!

Deel dit bericht met je vrienden!