woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Nieuwe speelplek in trek

29 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op woensdagmiddag 27 mei werd het nieuwe speelplekje aan de Burgemeester van Akenwijk feestelijk geopend door wethouder Van de Velde samen met de kinderen uit de buurt. De kinderen daagden de wethouder uit voor een potje tafeltennis. Het nieuwe speelplekje is onderdeel van het Speelruimteplan 2014-2024.

Kinderen zijn de experts
Wethouder Floor van de Velde: "Dit speelplekje is leuk en gezellig geworden dankzij de experts, namelijk alle kinderen uit de buurt. Het speelplekje wordt nu veel gebruikt en is een ontmoetingsplek geworden. De kinderen hebben ervoor gezorgd dat het speelhuisje is opgeknapt. Ook is er een schommel en een tafeltennistafel bij geplaatst. Daarnaast hebben de kinderen nu lekker de ruimte om te kunnen voetballen.

Speelruimteplan 2014-2024
In maart 2014 is het speelruimteplan vastgesteld door de gemeenteraad. In het speelruimteplan 2014-2024 zijn de wensen vertaald naar een visie voor de speelplekken de komende tien jaar.

Samen met bewoners en kinderen van Hendrik-Ido-Ambacht zijn de wensen, ideeën, uitvoeringskaders en randvoorwaarden bepaald voor de herinrichting van speelplekken. Meer informatie over het Speelruimteplan is te vinden op de website van de gemeente www.h-i-ambacht.nl.

Fotografie: Cees van Meerten (FotoExpressie)

Lees meer over:

speelruimteplan akenwijk
Deel dit bericht met je vrienden!