woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Roparunners op bezoek bij hospice De Cirkel

22 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Roparunteam FloraHolland bracht vandaag een bezoek aan hospice De Cirkel. Elk jaar neemt dit team een kijkje bij een van de goede doelen die worden ondersteund met het geld dat met deze estafetteloop van Parijs of Hamburg naar Rotterdam wordt ingezameld.

Deze keer kozen zij voor hospice De Cirkel. “Het ligt prima op onze route naar Parijs en we vonden het leuk om eens een keertje een hospice van binnen te zien. Het is een prachtig initiatief en wij ondersteunen dit van harte,” aldus de Roparunners van team FloraHolland.

Het hospice heeft van de Roparun een donatie gekregen om hordeuren voor de vier bewonerskamers en de woonkamer aan te schaffen. “Wij zijn hier heel blij mee, want we kunnen nu met een gerust hart de deuren openzetten zonder dat er hinderlijke insecten binnen vliegen,” zegt coördinator Monique Pol van hospice De Cirkel.

De circa 25 Roparunners waren zicht- en hoorbaar onder de indruk van het reilen en zeilen in het hospice. Ze lieten zich onder het genot van koffie en thee met wat lekkers uitgebreid informeren. Daarna vertrokken ze met een touringcar richting Parijs waar hun sportieve avontuur begint. De coördinatoren, het bestuur en alle vrijwilligers bedanken de Roparunners voor hun interesse in en hun financiële bijdrage aan hospice De Cirkel. “Wij hopen dat ze prachtige dagen hebben en dat iedereen gezond en wel over de finish op de Coolsingel komt.”

De Cirkel, hospice voor de Zwijndrechtse Waard
Hospice De Cirkel is een plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts en familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. In totaal zijn zo’n 85 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd. Hospice De Cirkel staat voor geborgenheid. Het biedt niet alleen de terminale patiënten een veilige en huiselijke omgeving, maar ondersteunt en begeleidt ook hun naasten. De Cirkel is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, huidskleur of geloof, en heeft een breed draagvlak in de samenleving van de Zwijndrechtse Waard. Door verschillende bedrijven, kerken, verenigingen, particulieren, gemeenten en serviceclubs zijn en worden fondsen bijeengebracht.

 

Zie ook:

Lees meer over:

roparun De Cirkel hospice flora
Deel dit bericht met je vrienden!