woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Korfballers van DVS missen helaas eerste slag

18 mei 2015

HENDRIK IDO AMBACHT - Een zuur verlies voor DVS in Middelburg tegen ONDO, dat nu de kop van de ranglijst deelt met de Ambachters. DVS-2 en DVS A1 zagen eveneens hun duels verloren gaan  (lees hieronder meer..)

ONDO 1 - DVS '69 1: 18 – 15
In de strijd om een ticket naar de eerste klasse had DVS de uitgelezen mogelijkheid dit al voor de laatste speelronde te realiseren. Het massaal meegereisde Ambachtse publiek werd op de wenken bediend: een heerlijke eerste kwartier, waar DVS ondanks de 1-0 snel met met 3-7 leidde, werd echter gevolgd door een langdurige blessure behandeling voor een speler van thuisploeg ONDO. Het goede Ambachtse ritme leek verstoord hoewel nog wel steeds de voorsprong vastgehouden kon worden. Dat lukte niet vlak voor rust, toen ONDO pas voor de tweede keer dit duel de voorsprong pakte (11-10).
Na rust bleef het gelijk op gaan.

DVS miste al snel de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar in de 50e minuut was het dan toch 13-13. In de daarop volgende tien minuten moest DVS loslaten: bij 15-13 werd een gemiste strafworp aan DVS –zijde snel gevolgd door de uiteindelijk beslissende 16e goal van ONDO. Hoewel DVS-coach Beuk nog wisselde, zorgde dat niet voor de ommekeer en kon ONDO met de winst aan de haal gaan. Hoewel het verlies zuur is voor de Ambachters, memoreerde de DVS coach nog maar eens dat DVS het nog geheel in eigen hand heeft.

En zo is he: het meest reële scenario is dan als volgt. DVS wint van Luno, ONDO van Oranje Nassau/ Spirit, met dan een tweede beslissend duel tussen de koplopers om 6 juni.

ONDO 2 - DVS '69 2: 16 - 11
De al getroonde kampioen ONDO toonde nauwelijks verslapping, en startte zeer actief tegen DVS, dat nog strijdt voor de eervolle tweede plaats. Bij rust was het verschil al gemaakt (8-4), hoewel DVS bij 12-8 toch nog even “op de deur klopte”. Thuisploeg ONDO gaf de Ambachters geen kans deze deur te openen en hield het verschil meer dan intact.In de ranglijst staat DVS nog immer gedeeld tweede, omdat mede-strijder Oranje Nassau-Spirit verloor van Luno-2. Op 30 mei treedt DVS in haar laatste thuiswedstrijd aan tegen datzelfde Luno, terwijl Oranje Nassau/ Spirit kampioen ONDO ontvangt.

Seolto A1 - DVS '69 A1:  9 -   8
Een gemiste kans voor de Ambachtse jeugd om in de poule aansluiting te houden met de middenmoot. Na een 3-5 voorsprong werd de prima eerste helft afgesloten met een 7-6 achterstand. De gestegen lijn kon echter na rust niet vastgehouden worden door het achttal van –aan het eind evan het seizoen-vertrekkend coach Marco Schaap, en uiteindelijk werden ongelukkig de punten ingeleverd. Op 30 mei is het laatste thuisduel van DVS, als Vitesse A2 sportpark Schildman bezoekt.

Overige uitslagen:
DVS '69 4 - PKC / SWKGroep 9     11 -   6
DVS '69 C1 - Merwede C2               3 -   4
DVS '69 D3 - Korbatjo D3                5 -   3
DVS '69 D2 - Korbatjo D2                9 -   9
PKC / SWKGroep D7 - DVS '69 D2 1 - 14
Oranje Wit E4 - DVS '69 E2             3 -   8
DVS '69 E1 - Sperwers E2               9 -   2

Fotograaf: A. Overbeeke

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!