woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Regionaal Jeugdpopkoor Zinge! start vierde groep

18 mei 2015

HENDRIK IDO AMBACHT / DRECHTSTEDEN - Dat Jeugdpopkoor Zinge! populair is onder de jeugd blijkt wel uit de groei die het jonge popkoor uit Hendrik-ido-Ambacht doormaakt. De groei gaat zo snel dat nu ook een vierde groep is gestart. In anderhalf jaar tijd is Zinge! gegroeid naar 85 leden. De meiden, en inmiddels ook een flink aantal jongens, die elke week op vrijdag in de Cascade komen repeteren zijn inmiddels niet alleen meer afkomstig uit Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Ook de jeugd uit Ridderkerk, Rhoon, Barendrecht en Alblasserdam begint steeds meer de weg te vinden. Zinge! mag dus inmiddels met recht een regionaal jeugdpopkoor genoemd worden.

Vanaf begin april is de vierde groep, de Zinge!-Juniors, gestart. Deze groep is voor jongens en meiden van 10 tot 13 jaar. In deze groep wordt toegewerkt naar 3-stemmig zingen en worden zowel Nederlandstalige als Engelstalige nummers gezongen uit de (kids)top 40. In de nieuwe groep is er, naast samen zingen, veel aandacht voor zangtechniek, ademhaling, beleving en presentatie. In deze groep wordt ook van de kinderen verwacht dat zij thuis oefenen en ligt de nadruk al meer op het samen zingen met de andere stempartijen. Met regelmaat krijgt ook deze groep de kans om op te treden voor publiek en is er mogelijkheid om solo te (leren) zingen voor wie wil en durft.  

De nieuwe groep repeteert, net als de andere groepen, op de vrijdag in de Cascade in Hendrik-ido-Ambacht repeteren en er wordt regelmatig opgetreden. Soms samen met de andere leeftijdscategorieën van Zinge! en soms als groep alleen.
Dus; ben je tussen de 10 en de 13 jaar en hou je van zingen? Kom dan nu ook Zinge!

Door de nieuwe groep ontstaat er ook weer wat ruimte in de andere leeftijdsgroepen. De jongste groep, de Zinge!-Kids, voor 4-9 jarigen heeft op dit moment een kleine wachtlijst. Bij de oudere groepen (12-14 en 15-18) zijn nog wat plaatsen vrij. Voor de oudste groepen, de Zinge!-Youngsters en de Zinge!-Teens, is een stemtest en/of auditie verplicht.

Voor meer informatie kan je kijken op de website www.zinge.nl of bel je met 078-8804590.
Aanmelden kan via de website, of per e-mail naar info@zinge.nl.

Foto's: Cees van Meerten - FotoExpressie

 

Lees meer over:

regio popkoor zinge
Deel dit bericht met je vrienden!