DVS '69 is er bijna

11 mei 2015

HENDRIK IDO AMBACHT - Na een moeizame overwinning kan DVS zich nu opmaken voor de “clash” om het kampioenschap tegen ONDO in Middelburg. DVS-2 deed zichzelf tekort en ging onderuit . DVS A1 had uitzicht op een punt  maar kreeg dat niet van koploper Ventura Sport (lees hieronder meer..)

DVS '69 1 - Oranje Nassau / Spirit 1: 17 - 12
Een goed begin van DVS leidde al gauw tot een comfortabele 2-0 voorsprong, die zelfs uitgebreid werd tot 7-2. Vlak voor rust keerde de hoop op een goed resultaat terug bij de fusieploeg uit Vlaardingen. Dat werd kracht bijgezet want kort na rust was de spanning alweer volledig terug (7-6). Het spel ging op en neer maar tot vreugde van het thuispubliek pakte DVS bij 12-8 de verlossende en ook uiteindelijk beslissende voorsprong van vier punten, wat nog zelfs vlak voor het einde met eentje werd opgehoogd. In de poule van DVS won de huidige nummer twee (ONDO) ook, waardoor  DVS de voorsprong behoudt van twee punten in aanloop naar het duel tussen beide ploegen komende zaterdag in Middelburg, aanvang 16:00 uur (Sportpark De Brigge)

DVS '69 2 - Oranje Nassau / Spirit 2: 8 -   9
Beide ploegen hadden erg veel last van de straffe wind in Ambacht, maar DVS had zichzelf een goede uitgangspositie verworven voor rust (7-4). Na rust kon DVS maar niet de “achtste” maken en Oranje Nassau/ Spirit achterhaalde de Ambachters, Dat gebeurde ook in de poule: DVS staat nu op een gedeelde tweede plek, wat het maximaal haalbare zal zijn aan het einde van het seizoen.

DVS '69 A1 - Ventura Sport A1: 6 -   7
De Ambachtse jeugd vocht met name tegen zichzelf de eerste helft (2-4), maar herstelde knap na de thee. Het werd de huidige koploper nog flink lastig gemaakt en DVS kon nog voor de winst gaan. Toen ondanks de goede wedstrijd dat niet lukte werden de druiven alsnog zuur voor DVS . Op de ranglijst zakte DVS nu weer een plaatsje maar zal een overwinning weer leiden tot aansluiting in de brede middenmoot.