woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Gemeente Belangen: "Ouderbijdrage Jeugd-GGZ opschorten"

7 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Gemeente Belangen zal in de raadsvergadering van 11 mei aanstaande een motie ”vreemd aan de orde van de dag“ indienen, om te vragen de Ouderbijdrage op te schorten. Dit is een bijdrage die ouders moeten betalen voor kwetsbare kinderen, die zorg nodig hebben.

Deze bijdrage in de jeugd-ggz (Geestelijke Gezondheids Zorg) kan oplopen tot wel 1500 euro per jaar. Dit is voor sommige ouders een drempel. Het kan niet zo zijn dat deze kinderen de noodzakelijke zorg niet krijgen vanwege deze financiële drempel.

De jeugdwet geeft gemeenten de mogelijkheid om af te zien van het innen van deze ouderbijdrage. Daarom vraagt Gemeente Belangen deze bijdrage op te schorten, omdat kinderen hiervan niet de dupe mogen worden en te wachten met innen, tot een onderzoek hiernaar is afgerond.

In de ons omringende gemeenten en in gemeenten in het hele land is deze motie aangenomen. Gemeente Belangen heeft er veel vertrouwen in, dat ook de raad van Hendrik-Ido-Ambacht deze motie zal aannemen.

 

Deel dit bericht met je vrienden!