vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Goede resultaten met minicontainers voor oud papier en karton

30 april 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Sinds 1 maart gebruiken bijna alle bewoners van eengezinswoningen in Hendrik-Ido-Ambacht de mini container voor oud papier en karton. Uit de proef met de mini containers die vorig jaar in De Volgerlanden is gehouden, blijkt dat er door deze inzamelmethode 20 % meer oud papier ingezameld. Het is dus een efficiënte manier van inzamelen.
 
Het papier wordt één keer per maand ingezameld door vrijwilligers van verenigingen en kerken. Zij doen dit onder deskundige begeleiding van HVC. De instelling die het oud papier inzamelt, krijgt een vergoeding per ton opgehaald papier. Papier kan heel goed worden hergebruikt. En er zit minder oud papier in het restafval. Dat is goed voor het milieu.
 
Ophaaldagen
In sommige wijken is de ophaaldag gewijzigd. Op www.inzamelkalender.hvcgroep.nl kunt u snel opzoeken wanneer het oud papier in uw straat wordt opgehaald. U kunt ook de handige HVC app downloaden op uw smartphone.
 
Container gekoppeld aan huisadres
De mini containers zijn door een chip gekoppeld aan uw huisadres. Dit is om kwijt geraakte containers bij het juiste adres terug te brengen.
 
Nog geen container?
Woont u in een laagbouwwoning en heeft u nog geen container ontvangen? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van afvalinzamelaar HVC om een gratis mini container te bestellen via telefoonnummer 0800-0700.
 
Liever geen container?
Het afvalbeleid van de gemeente is er op gericht om afval zo goed mogelijk te scheiden. Daar hebben wij uw hulp bij nodig. Voor oud papier is gekozen voor inzamelen met mini containers bij laagbouw omdat dit aantoonbaar goede resultaten oplevert. Wilt u desondanks toch geen gebruik maken van de mini container? Dan kunt u deze laten ophalen. U kunt hiervoor tot uiterlijk 22 mei 2015 contact opnemen met de Klantenservice van HVC, telefoonnummer 0800-0700. Hierna zullen geen containers meer opgehaald worden en behoren deze bij het huisadres.
 
Appartementencomplexen/seniorencomplexen/bovenwoningen
De mini container kan niet worden gebruikt door bewoners van appartementencomplexen/seniorencomplexen /bovenwoningen. Hier willen we – als de ruimte het toelaat – een grote inzamelcontainer plaatsen bij de hoofdingang van het complex.
HVC onderzoekt op welke locaties dit kan en plaatst begin mei de eerste inzamelcontainers.

Lees meer over:

HVC containers volgerlanden
Deel dit bericht met je vrienden!