zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Activiteiten in de aanloop naar 4 en 5 mei

28 april 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Om de jeugd meer betrokken te laten zijn heeft het herdenkingscomité 4 en 5 mei samen met het Historisch genootschap een lesprogramma opgesteld voor de basisschoolleerlingen van de groepen 6 t/m 8. Dit programma zal aan zeker 17 groepen gegeven worden op de diverse scholen (en er komen nog aanvragen binnen).

Voorlichting Jongeren op 30 april
Er zal op 30 april in samenwerking met de jongerenwerkers van Vivenz een voorlichtingsavond gehouden worden in Dock-03 waarin de lokale geschiedenis een belangrijke rol heeft. Tevens zal er een film vertoont worden over de bezetting en de bevrijding en ook kunnen de jongeren meerijden op een Canadese legertruck die een rol heeft gespeeld bij de bevrijding.

Gedichtenwedstrijd
De winnaars van de gedichtenwedstrijd van 22 april zullen hun gedichten voordragen op 4 mei tijdens de herdenking.

Historisch genootschap
Vanaf 2 mei een tentoonstelling in Den Brommert, de oudheidskamer.  Tegenover de Dorpskerk. “Oorlog en vrede” met veel foto’s van de oorlog en de bevrijding in Hendrik-Ido-Ambacht met herinneringen van Ambachters aan de oorlog en de bevrijding op 5 mei. Speciaal voor dit jubileumjaar zal het boekje “herinneringen” worden herdrukt en is dan verkrijgbaar.

Zweeds witte Brood
In de dagen rond 4 en 5 mei zal er bij de Ambachtse bakkers het Zweedse Wittebrood verkrijgbaar zijn.

Voor het complete programma, zie de Agenda

Deel dit bericht met je vrienden!