zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Goede vooruitzichten De Volgerlanden

22 april 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Nog iedere maand scoort de Volgerlanden goed op de lijst met de verkoop van nieuwbouwwoningen binnen de regio. Dit is o.a. te danken aan het Stimuleringspakket voor De Volgerlanden, dat in 2013 is ingevoerd. Mogelijk is de woningbouw in Volgerlanden-West zelfs al in 2018 afgerond!

In 2014 zijn flinke vorderingen gemaakt bij het maken van afspraken met ontwikkelaars en woningcorporaties. Zo komt er een appartementengebouw aan het Sophiapark en worden er 35 woningen gerealiseerd in de vrij liggende punt bij Intratuin. Ook komen er nieuwe woningen tegenover de Ark en wordt de locatie aan de Vrouwgelenweg, waar vroeger het infocentrum was gevestigd,  bebouwd met seniorenwoningen en twee-onder-1 kap woningen.

De verkoop van project Waterhof, gelegen aan de Bramengaarde tussen de Krommeweg en de Rietlaan, verloopt voorspoedig zodat inmiddels de eerste heipalen de grond in zijn gegaan. Ook de verkoop van vrije bouwkavels is in 2014 weer aangetrokken. Wethouder Andre Flach (Hendrik-Ido-Ambacht): ‘’Als we rekening houden met de achter ons liggende crisis op de woningbouwmarkt en de financiële crisis ben ik niet ontevreden over de verkoop van de vrije sector kavels langs de Vrouwgelenweg. Van de 45 kavels zijn er eind 2014 35 verkocht of onder optie genomen’’.

Voor Volgerlanden Oost zijn afspraken gemaakt over het bouwen van koopwoningen en sociale huurwoningen in de punt tussen Vrouwgelenweg en de Onderdijkse Rijweg. Ook hier zal de gemeente weer vrije bouwkavels uit gaan geven. Wethouder Andre Flach: “Nu de woningbouwmarkt weer aantrekt is het vooral zaak om de komende jaren op tijd een gevarieerd aanbod te hebben’’.

De afgelopen jaren is hard gewerkt om de financiële situatie te verbeteren. Het resultaat op de Grex is afgelopen jaar verbeterd t.o.v. vorig jaar. Het tekort is verminderd tot een bedrag van 8,4 mln (Netto contante waarde). Dit komt o.a. door een actief rentebeleid en aanpassing van de leningportefeuille.  De verdere opstart van de Volgerlanden-Oost geeft een beter inzicht in de kosten en men is daarnaast voortdurend kritisch op de kosten. Het jaar 2014 heeft laten zien dat er tekenen zijn van een licht herstel van de woningmarkt.  De  productiecijfers in de nieuwbouw vertoonden in 2014 een stijgende lijn.

Wethouder Aaike Kamsteeg (Zwijndrecht): “Omdat een verder herstel van de woningmarkt in de komende jaren aannemelijk lijkt, spreken we de verwachting uit dat we het dieptepunt van de crisis gepasseerd zijn en dat we de komende jaren doorgroeien naar een structureel hogere woningbouwproductie”.

Lees meer over:

woningen volgerlanden grex
Deel dit bericht met je vrienden!