vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Toch punten voor DVS na een lastig duel

20 april 2015

HENDRIK IDO AMBACHT - Toch punten voor korfballers van DVS na een erg lastig duel met KVK 1: 8 - 11

KVK 1 - DVS '69 1         8 – 11
Moeizame wedstrijd voor de Ambachters. dat meer dan een helft tegen zichzelf vocht. KVK had het initiatief en als DVS dan al scoorde, werd dat snel opgevolgd door een persoonlijke fout. Zo was DVS weinig opgeschoten en mocht het collectief van DVS-coach Chris Beuk blij zijn dat het bij rust slechts 6-3 was. DVS kwam goed de kleedkamer uit, het werd snel 6-4, en thuisploeg KVK koos op dat moment voor langdurig rondspelen. Dat leek succesvol totdat DVS bij 8-5 beter in haar eigen spel kwam. Onder aanvoering van de DVS dames werd de achterstand ongedaan gemaakt en stond het acht minuten voor tijd gelijk: 8-8. Voor het eerst werd de voorsprong gepakt en toen DVS na een zeer lange aanval de 8-10 maakte, voelde dat als een bevrijding. Het slotakkoord volgde bij 8-11.

In de stand zag koploper DVS volger Luno afhaken na een nederlaag. “Runner up” ONDO won wel, en volgt DVS nu op twee punten. Komende twee weken volgen twee thuiswedstrijden bij DVS. Op 25/4 komt Stormvogels op bezoek (dat Luno juist beentje lichtte) en op 9/5  Oranje Nassau/Spirit. Als beide concurrenten blijven winnen zou dan op 16/5 de “clash” volgen in Middelburg

KVK 2 - DVS '69 2         8 -   9
Hoewel DVS deze wedstrijd met dubbele cijfers had kunnen winnen, ontstond toch een moeizame wedstrijd. DVS grossierde in missers waardoor het spannend bleef. De kleine voorsprong bij rust ging dan ook nog eens verloren (8-8), maar pakte DVS wonderwel alsnog de winst in de slotminuut.
In de stand blijft DVS daardoor op een uitstekende tweede plaats. Omdat de achterstand op koploper ONDO-2 zes punten is hoopt DVS zelf te winnen maar ook op een misstap van de koploper voordat in de maand mei beide ploegen elkaar nog treffen.

DVS '69 A1 - Tjoba A1         9 - 18
De Ambachtse jeugd had wel alle belang bij winst op het een plek hoger geplaatste Tjoba- DVS staat voorlaatste- maar wilde vooral weer het goede gevoel terug krijgen. Dat laatste lukte wel degelijk:

Het DVS collectief speelden leuke aanvalscombinaties, waarbij iedereen tot recht kwam. Het positieve en plezier was zichtbaar  terug in de dit seizoen geplaagde ploeg. Hoewel afgelopen weekend nog niet zichtbaar, komende weken zullen zeker de positieve resultaten komen!
Komende zaterdag gaat DVS op bezoek bij streekgenoot Albatros, dat in de middenmoot staat.

Overige uitslagen:
ADO 4 - DVS '69 3                  11 -   7
Triade 3 - DVS '69 5                 9 -   9
DVS '69 C1 - OZC C1              4 -   2
DVS '69 C2 - IJsselvogels C3   2 -   4
WION D1 - DVS '69 D1             5 -   5
Oranje Wit D6 - DVS '69 D2     4 -   7
ADO E1 - DVS '69 E2                9 -   5
Oranje Zwart / De Hoekse F1 - DVS '69 F1     1 - 13

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!