vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Slotconcert Duyschot Concerten

17 april 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Het kamerkoor Basiliuscollege o.l.v. Bas Ramselaar, sluit het seizoen 2014-2015 van de Stichting Duyschot Concerten af. Het concert zou aangeduid kunnen worden met: Bach, Bach, Bach. Dit keer komt niet alleen de grote Johann Sebastian aan bod maar ook familieleden Johann Michaël, Johann Christoph en Johann Ludwig.

Het Basilius College is een Nederlands kamerkoor voor beroepsmusici met Bas Ramselaar als vaste dirigent. Het brede repertoire bestaat uit koorwerken uit vele eeuwen, vanaf de renaissance tot en met recente werken van nog levende componisten. Veel professionele koordirigenten en klassiek opgeleide zangers hebben de wens om in een goed  kamerkoor te zingen, maar kunnen hun werkzaamheden moeilijk combineren met de repetitieavonden van de reguliere kamerkoren. Voor deze musici is het Basilius College in 2011 opgericht. Het koor biedt hun de gelegenheid op hoog niveau te musiceren met aandacht voor een optimale samenklank in combinatie met aanvullende scholing voor de individuele stemmen.

Dirigent Bas Ramselaar (Amersfoort, 1961) zong onder leiding van zijn vader Wim Ramselaar al op zesjarige leeftijd mee in verschillende koren. Hij studeerde zang bij Frans Schouten en Aafje Heynis en volgde meestercursussen bij Robert Holl. Tussen 1985 en 2001 was hij vast lid van het Nederlands Kamerkoor. Hij maakte jarenlang deel uit van het solistenensemble van de Nederlandse Bachvereniging.

Recentelijk was hij betrokken bij de opnames en concerten rond de Leidse Koorboeken met het Egidius College en de Madrigaal-boeken van Claudio Monteverdi met Le Nuove Musiche.

Als concertzanger zong Bas meer dan twintig jaar op de grote Nederlandse en buitenlandse podia.
Van J.S. Bach nam hij alle bas-solo's op uit de complete serie geestelijke Cantates, alsmede de Johannes- en Matthäus Passion. Er zijn twee solo-cd's van hem uitgebracht: 'Bas zingt Bach' en Liederen van W.A. Mozart.

De begeleiding is in handen van Jan Hollestelle, violone en Henk Zonneveld, orgel. De laatste laat enkele soli horen, alle gecomponeerd door Johann Sebastian Bach.

Tijdens dit slotconcert wordt ook het programma 2015-2016 bekend gemaakt. Bezoekers worden in de gelegenheid gesteld om zich te abonneren op de nieuwe serie van acht concerten. Prijs voor een abonnement is € 50,- / € 45,-(reductie voor 65+).

Datum: zaterdag 25 april 2015
Aanvang: 16.00 uur
Toegang: € 10,00 / CJP/65+: € 9,00
Onder de 18 jaar: gratis
Plaats: Dorpskerk, Kerkplein 13, 3342 BJ Hendrik-Ido-Ambacht
Nadere informatie: www.duyschot.nl

Lees meer over:

kerkplein dorpskerk
Deel dit bericht met je vrienden!