vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Geweldige aftrap van het ‘waterproject’ op het RaJuBiBos

13 april 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De gemeente Zwijndrecht is een zogenaamde JOGG-gemeente. JOGG staat voor jongeren op gezond gewicht. In deze gemeente hebben relatief meer jongeren tot 18 jaar overgewicht.

Om dit percentage te verlagen wordt er ingestoken op drie gebieden; voeding, bewegen en water drinken. Het afgelopen jaar heeft Yes! Kinderopvang zich met veel plezier aangesloten bij JOGG Zwijndrecht.

En vanaf nu doet het gehele RaJuBiBos mee aan dit mooie initiatief! Yes! Kinderopvang, PCBS De Rank en Koningin Julianaschool promoten en stimuleren het water drinken spelenderwijs, zodat de kinderen op een jonge leeftijd bewust worden van een gezonde levensstijl.

De officiële start begon op woensdag 8 april door de aanwezigheid van wethouder, mw. Jolanda de Witte. Op het plein voor de bibliotheek stonden de kinderen van De Rank, Koningin Julianaschool en Yes! Kinderopvang te luisteren naar haar inspirerende woorden.

Daarna hebben twee peuters van Yes! een bidon overhandigd aan een leerling van De Rank en een leerling van Koningin Julianaschool om zo symbolisch deze gezonde levensstijl door te geven.

Aansluitend werd er een warming-up dans gedaan onder leiding van de leraren van Toppie Sport. Niet alleen de kinderen maar ook leerkrachten, ouders en de wethouder bewogen gezellig mee.

Na de officiële handeling is er met alle kinderen van De Rank en de Koningin Julianaschool een water estafette gespeeld op het grasveld bij de voetbalkooi. Dat leidde tot veel sportieve gezelligheid. Na afloop ontvingen alle leerlingen een speciale JOGG-bidon.

Deze komt voortaan iedere dag, gevuld met water, mee naar school. Gedurende de dag kunnen de kinderen dan water drinken. Dit is goed voor de concentratie en de groei. Dus goed voor gezondere kinderen en een (nog) beter leerresultaat!

Lees meer over:

jogg de rank julianaschool
Deel dit bericht met je vrienden!