vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Gemeenteraadsvergadering: Proefballon PvdA doorgeprikt

10 april 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Een motie van de PvdA over het oplaten van ballonnen tijdens Koningsdag is met een nipte meerderheid in (11 tegen en 10 voor) in de gemeenteraad verworpen. De PvdA riep in de motie het college op in gesprek te gaan met de Oranjevereniging om volgende jaren geen ballonnen op te laten stijgen en met deze milieuonvriendelijke traditie te breken.

Opvallend was dat de collegepartijen verdeeld stemde, want de twee andere coalitiepartijen de SGP-ChristenUnie en het CDA stemden tegen. De motie was ook ondertekend door de oppositiepartijen Gemeentebelangen en AUB. Uiteindelijk gaf de VVD de doorslag. Woordvoerder Doevedans hield een uitvoerig betoog en sloot af met de mededeling dat zijn fractie tegen de motie was.

Tot zover uit de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag 9 april.

Deel dit bericht met je vrienden!