zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Bewaakte fietsenstalling De Schoof komt stap dichterbij

7 april 2015

HENDRIK IDO AMBACHT -  Bij het maken van plannen voor de uitbreiding van winkelcentrum De Schoof wordt onderzocht hoeveel behoefte er is aan plaatsen om fietsen te stallen. Bij het uitwerken van die plannen worden de mogelijkheden voor een bewaakte fietsenstalling bekeken.
 
Het college van burgemeester en wethouders schrijft dat in antwoord op vragen van de PvdA-fractie. "Daarmee is het realiseren van een bewaakte fietsenstalling bij De Schoof een stap dichterbij."

De PvdA-fractie pleit voor een bewaakte fietsenstalling bij het winkelcentrum, bemand door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. "Rond De Schoof worden fietsen niet altijd neergezet op plaatsen die daarvoor bedoeld zijn. Daardoor ontstaat een rommelige situatie."

De PvdA wil dat aanpakken met meer handhaving en het aanbieden van een veilig alternatief om fietsen te stallen. Het college laat de mogelijkheden voor een bewaakte fietsenstalling onderzoeken.

Op verzoek van de gemeenteraad onderzoekt het college ook of de overkapping van De Schoof kan worden verbeterd. De uitbreiding van De Schoof en de verbeteringen die nu worden onderzocht bieden kansen voor winkeliers, voor de eigenaar van het winkelcentrum en voor winkelende bewoners van Ambacht. Aldus de PvdA fractie.

Lees meer over:

de schoof fietsenstalling
Deel dit bericht met je vrienden!