vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

ASWH F-pupillen volgden leuke keepersclinic

31 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De training van de F-pupillen van voetbalvereniging ASWH zag er op maandag 23 maart compleet anders uit dan gebruikelijk. Zo liepen er opvallend veel kinderen met keepershandschoenen aan. Niet zo vreemd, want jeugdkeeperscoördinator Jeroen Broekhuijsen en de hoofdtrainer bij de F-jeugd, Fop Gouman, hadden een mooi plan uitgewerkt. Zij wilden de jeugdige voetballers eens kennis laten maken met het keepersvak en dus werd er een keepersclinic gegeven.

Dat keepen heel wat anders is dan 'gewoon' voetballen, wisten de F-pupillen natuurlijk wel. Maar hoe keepers trainen was voor de meesten nog onbekend. Alle jeugdkeeperstrainers waren dan ook aanwezig en lieten de spelertjes diverse oefeningen uitvoeren. Met de bal in handen tussen paaltjes door slalommen, duiktraining naar alle hoeken van het doel, vangen, gooien en zelfs een heel intensieve oefening met loopladders en springpoortjes... De F-pupillen waanden zich die avond allemaal even Stef Doedée, de keeper van het eerste van ASWH, of misschien stiekem zelfs wel Jasper Cillessen of Kenneth Vermeer.

Daarna volgden de kinderen een demonstratietraining met juniorenkeeper Harm Banis. Als afsluiting mochten zij nog een penalty nemen. Het was het einde van een geslaagde keepersclinic, waarop meer dan tachtig pupillen ongetwijfeld een klein beetje meer van het keepen zijn gaan houden. Absoluut voor herhaling vatbaar!

Lees meer over:

jeugd voetbal aswh clinic
Deel dit bericht met je vrienden!