vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Palmpaasoptocht in Christelijk Educatief Kindcentrum De Oase

30 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - In het Christelijk Educatief Kindcentrum De Oase werken Yes! Kinderopvang en CBS De Meander nauw samen. In het gebouw aan de Witte de Withstraat 46 in Hendrik-Ido-Ambacht vinden ouders een kinderdagverblijf (ook halve dagen en flexibele dagen), peuterspeelgroep, tussenschoolse opvang in het kinderrestaurant, voor- en naschoolse opvang en onderwijs allemaal onder één dak en allemaal gestoeld op de christelijke identiteit.

In het kindcentrum worden regelmatig gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Zo ook op donderdag 26 maart. De kinderen van CBS De Meander en het kinderdagverblijf en de peuterspeelgroep van Yes! Kinderopvang hebben toen namelijk de intocht van Jezus in Jeruzalem gevierd met een palmpaasoptocht door de wijk. En wat was het leuk!

Zelfgemaakte palmpaasstokken
Rond 10:30 uur verzamelden de groepen 1 t/m 5 van De Meander en de peuterspeelgroep en twee dagopvanggroepen van Yes! zich op het schoolplein. Er waren veel ouders en opa’s en oma’s gekomen om de optocht mee te wandelen. Het zag er feestelijk uit! De kinderen hadden zelfgemaakte palmpaasstokken bij zich, versierd met een broodhaantje, slingers, mandarijntjes, paaseitjes en een mooie kleurplaat van Jezus die Jeruzalem binnentrok op een ezeltje.

De groep wandelde door de wijk naar de Schutse, een plek waar meerdere ouderen ons stonden op te wachten. Daar hebben we met elkaar palmpaasliedjes gezongen:

Hosanna, Hosanna, hoera hoera,
’t Is feest voor de koning, halleluja
Hosanna hosanna hoera hoera!
We zingen voor Hem in de gloria

Vooral de kinderen van de basisschool kenden de teksten van de liedjes heel goed. De kleintjes van de peutergroep en het kinderdagverblijf konden vooral bovenstaand refrein goed meezingen, onder begeleiding van allerlei muziekinstrumentjes.

Jezus leert ons er te zijn voor anderen
Na afloop van het zingen hebben de kinderen mandarijnen en palmpaasstokken uitgedeeld aan de ouderen die daar wonen en naar de optocht zijn komen kijken. Dit om te laten zien dat Jezus ons leert er te zijn voor anderen. Ook de bewoners van de Blije Borgh werden niet overgeslagen! ’s Middags zijn de kinderen van BSO daar nog op bezoek geweest om zelfgemaakte palmpaasstokken te brengen.

Christelijk Educatief Kindcentrum De Oase
In Christelijk Educatief kindcentrum vinden kinderen vanaf 0 jaar een warme, eigentijdse plek. De actieve samenwerking van onderwijs en kinderopvang zorgt steeds voor een naadloze overgang naar een volgende fase. Hierdoor loopt de ontwikkelingslijn van ieder kind optimaal door. Kinderen staan niet bij iedere fase voor een onbekende uitdaging waarin begeleiders en kinderen steeds weer opnieuw elkaar en het systeem moeten leren kennen. In De Oase ontwikkelen kinderen zich geleidelijk en vanuit een christelijk gedachtegoed van baby tot middelbare scholier.

Foto: De intocht van Jezus in Jeruzalem wordt gevierd met een palmpaasoptocht door de wijk

Lees meer over:

meander oase palmpasen
Deel dit bericht met je vrienden!