donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Fusie van Christelijke organisaties Trhiade en PCOAZ voor basisonderwijs

24 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Trhiade, de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Hendrik-Ido-Ambacht en Stichting PCOAZ met christelijke scholen in Alblasserdam, Heerjansdam, Ridderkerk en Zwijndrecht streven naar een volledige fusie per 1 januari 2016. Met alle voordelen in schaalgrootte van een degelijke bovenschoolse organisatie is deze fusie voor het christelijk onderwijs in de regio een mooie stap vooruit. Voor kinderen, leerkrachten en ouders zal dit een positieve invloed hebben op de topprioriteit van beide organisaties: het geven van excellent onderwijs op het eigen niveau van elk kind.

Trhiade, voorheen Vereniging voor Christelijk Nationaal Onderwijs (CNO), verzorgt al sinds 1976 christelijk onderwijs in Hendrik-Ido-Ambacht. De huidige directeur-bestuurder, Harry Schrijer, werkt op ad interim basis en vertrekt in het najaar vanwege andere werkzaamheden. Harry Schrijer: “Ook daarom lijkt dit het juiste moment om deze stap te zetten. Op de achtergrond werken we namelijk al flink wat jaren op diverse vlakken samen met PCOAZ, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsomstandigheden (Arbo), personeelsbeleid en in het opleidingscentrum, waar medewerkers uit diverse opleidingsmogelijkheden kunnen kiezen. Ook zien wij dit als een versterking van het christelijk onderwijs in de regio.”

De nieuwe organisatie zal straks vijftien basisscholen en een school voor speciaal basisonderwijs ondersteunen. Bij Trhiade horen drie Ambachtse basisscholen: De Meander, De Tweestroom en De Wijngaard. PCOAZ heeft er drie in Alblasserdam, één in Heerjansdam, acht in Zwijndrecht en een school voor speciaal basisonderwijs in Ridderkerk.

Directeur-bestuurder Ad Vos van PCOAZ: “Door een gezamenlijke aanpak kun je hoge kwaliteit beter vasthouden, zowel op het gebied van (passend) onderwijs als personeel, voorzieningen en huisvesting. Het is makkelijker om risico’s op te vangen en continuïteit te waarborgen. Er zijn meer mogelijkheden om expertise op allerlei vlakken te delen en je bent als één organisatie een sterkere samenwerkingspartner voor andere partijen, zoals de gemeente.”

Stichting PCOAZ zal later dit jaar eerst op bestuurlijk niveau fuseren met Stichting Kinderopvang Zwijndrecht. Het gezamenlijke doel van de nieuwe organisatie zal worden om kinderen van 0 – 12 jaar, met de leukste kinderopvang en excellent onderwijs, maximale kansen te bieden om zich te ontwikkelen.

Foto: Bestuurders van PCOAZ, SKZ en Trhiade ondertekenen de documenten voor de fusie die kinderen van 0 – 12 jaar maximale kansen voor hun ontwikkeling biedt

 

Lees meer over:

pcoaz cno trhade
Deel dit bericht met je vrienden!