vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Vollido dames 2 koerst rustig aan op Promotiewedstrijden

23 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Een belangrijke wedstrijd voor het tweede damesteam van Vollido stond op het programma: de nummer 2 tegen de nummer 6. Voor Vollido is het belangrijk om zoveel mogelijk punten te verzamelen om de de nummer drie in de ranglijst (City Bril Krimpen) van zich af te houden in de strijd voor een plaats in de PD wedstrijden.

Janneke Hoebergen ontbreekt deze wedstrijd maar de vaste jeugdreserves zijn erbij plus Monique Romeijn uit dames 3. Met de instelling om de laatste dramatische wedstrijd snel te vergeten begint Vollido aan de wedstrijd. Next Volley uit Dordrecht is een zeer geroutineerde ploeg die veel geplaatste ballen speelt en altijd het overzicht houdt. Vollido moet zich vooral concentreren op deze plaatsballen en zelf volop in de aanval gaan, is het advies.

De eerste set verloopt zoals voorspeld en de strijd gaat gelijk op; Vollido houdt steeds ongeveer twee à drie punten voorsprong en is goed ingesteld op de plaatsballen van vooral de spelverdeelster van de ploeg uit Dordrecht. De passing en de serve komen nog niet helemaal uit de verf door de spanning die op de wedstrijd drukt, maar Vollido wint de set nipt met 25-22.

De tweede set gaat tot vijf punten gelijk op en dan loopt Next Volley een paar punten uit. Dan breekt er iets bij Vollido en raken de dames achter met 21-15. Toch vechten ze zich sterk terug door een sterke servicebeurt maar ook knap verdedigend werk van Fleur Huiszoon die in deze wedstrijd tot de uitblinkers behoort.

De rest krijgt hierdoor ook zelf vertrouwen en begint een bijna onmogelijke inhaal race maar verliest de tweede set net met 23-25. Met vertrouwen dat de dames in het laatste deel van de tweede set hebben opgedaan wordt met de derde set gestart. Toch is Vollido niet in staat om dit zeer goede spel vast te houden tegen deze standvastige gedegen tegenstander. Dan is het vertrouwen ineens weer terug en nu neemt aanvoerster Steffanie Helmink het voortouw en samen weer met Fleur Huiszoon zijn zij ook weer de uitblinkers.

Er volgen lange rally's en en daardoor moet Ellen Smid halverwege afhaken en komt Danica van der Berg in het veld. Met overmacht wint Vollido deze set met een stand van 25-17. De vierde set begint met een achterstand van 0-4 maar Vollido komt steeds weer terug. Het lukt echter niet om tot voorsprong te komen, en verliest met met 19-25.

Nu naar de vijfde set en belangrijk is om een goede start te maken en als eerste bij de vijf te komen. Vollido start weer in haar vertrouwde opstelling en loopt direct uit naar een voorsprong van 4-0. Next Volley probeert door time outs en wissels het ritme te breken maar dit keer laat Vollido zich niet van de wijs brengen en maakt de wedstrijd af met een setstand van 15-11. Vollido heeft laten zien dat ze weer op de weg terug is en met deze prestatie de komende wedstrijden vol goede moed tegemoet kan zien. De groen-witte dames liggen nog steeds goed op koers voor de promotiewedstrijden van 25 april aanstaande.

Lees meer over:

volleybal dames vollido
Deel dit bericht met je vrienden!