donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

CDA-vrijwilligers knappen avonturenterrein Scouting Panoord op tijdens NL doet actie

23 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Op 20 en 21 maart was het weer tijd voor de jaarlijkse actie van het Oranjefonds, NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Verenigingen konden hun klussen op een website kenbaar maken waarop mensen zich konden inschrijven. Scouting Panoord had gevraagd om vrijwilligers die wilden helpen met het opknappen van het eigen avonturenterrein. Leden van het CDA uit Zwijndrecht gaven hier gehoor aan en zijn afgelopen zaterdag aan de slag gegaan.

Enthousiast gingen afgelopen zaterdagochtend 5 leden van het CDA samen met een aantal vaste vrijwilligers van Panoord aan het werk. Na een korte rondleiding over het terrein werd begonnen met het snoeien van de groenvoorziening rondom het doolhof, dat vorig jaar tijdens de NLdoet actie was aangelegd. Daarnaast was er de zware klus om de sloot uit te baggeren, iets waar de CDA vrijwilligers hun hand niet voor omdraaiden. Tenslotte was er de belangrijkste klus, het aanleggen van een nieuwe brug over dezelfde sloot. Dat laatste past ook wel bij het CDA, die zoals ze zelf aangaven, graag bruggen bouwt binnen de Zwijndrechtse samenleving. En alhoewel het weer in de ochtend niet helemaal meewerkte, is er toch flink wat werk verzet.

Voor het CDA is het belangrijk om goed zichtbaar aanwezig te zijn binnen de gemeente en haar steentje bij te dragen. Dus kwamen zij met een behoorlijke delegatie naar Scouting Panoord. En dat zo vlak na de drukke periode van de provinciale verkiezingen, die trouwens lokaal goed uitpakte voor het CDA met een stijging van het aantal stemmen in Zwijndrecht. Acties als NLdoet zorgen er niet alleen voor dat er veel werk wordt verzet, het is ook een uitstekende gelegenheid voor bijvoorbeeld het CDA om op een andere manier contact te hebben met de gemeenschap. Zo werd men door groepsvoorzitter van Scouting Panoord, Roger Orth, geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen binnen de vereniging en de rol van scouting binnen de regio. In de loop van de middag vertrokken de CDA-vrijwilligers weer huiswaarts.

Het avonturenterrein is een populair onderdeel op het terrein van Scouting Panoord. Daarnaast bevinden zich op het omheinde buitenterrein ook een uitkijktoren, een kampvuurkuil en ruime grasvelden waar voldoende ruimte is allerlei activiteiten en spelen te organiseren. De voormalige manege biedt voldoende overdekte ruimte en heeft onder andere een eigen klimmuur. Scouting Panoord is de grootste vereniging uit de regio met leden uit voornamelijk Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, maar ook daarbuiten. Kom ook as. zaterdag 28 maart vrijblijvend kennis maken op de open dag van Scouting Panoord.

Lees meer over:

CDA scouting
Deel dit bericht met je vrienden!