donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

ChristenUnie Hendrik-Ido-Ambacht vraagt Statenleden steun voor snelle verbreding viaduct A16

17 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Maandagmiddag 16 maart brachten twee kandidaten voor de ChristenUnie Zuid-Holland, Chris Schaapman, Wilco Scheurwater en ook Frans van Zaalen, kandidaat voor Waterschap Hollandse Delta in het kader van hun "KrisKras Tour" een kort werkbezoek aan onze bruisende gemeente.

Ze bezochten de Volgerlanden, het Waterbusplein, en het viaduct over de A16. en kregen van de plaatselijke CU-delegatie informatie op welke manier Ambacht zich met steun van de provincie snel in de regio ontwikkelt.

Raadslid Willem Schneider vroeg met name aandacht voor het viaduct over de A16. Onderzoek wijst namelijk uit dat dit viaduct echt op korte termijn verbreed moet worden om het toenemende verkeer te kunnen blijven verwerken.

Daarbij is zowel hulp van Rijkswaterstaat, het Waterschap als van de Provincie nodig. Ook vroeg hij aandacht voor het feit dat het Drechtstedenbestuur de mogelijkheden verkent om de kwaliteit van de dienstverlening van de Waterbus te verminderen. Een dergelijke vermindering komt het gebruik van de nieuwe aanlegplaats in Ambacht namelijk niet ten goede.

Vervoer met de waterbus (Tevens pleitte de CU-delegatie bij de nieuwe statenleden voor ondersteuning om meer sociale woningbouw in ons dorp en de regio te realiseren.

Foto's © Willem Schneider

Deel dit bericht met je vrienden!