donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Feestelijke opening Tandem en Yes! Hoendersekade 1 door Wethouder Jolanda de Witte

16 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Wethouder Jolanda de Witte en twee kinderen van basisschool Tandem, Aaron en Roshan, hebben op vrijdag 13 maart 2015 het vernieuwde gebouw aan de Hoendersekade 1 met een enorme schaar officieel geopend. Op de gevel prijkt het nieuwe logo van basisschool Tandem. Later op de dag is het nieuwe gebouw feestelijk ingewijd. Het gebouw is klaar voor de toekomst en biedt een uitstekende basis voor de samenwerking tussen basisschool Tandem en Yes! Kinderopvang.   

Samenwerking
Basisschool Tandem verzorgt het onderwijs, Yes! Kinderopvang de peuterspeelgroep en de buitenschoolse opvang. Al vijftien jaar werken de organisaties succesvol samen onder één dak. Eén adres voor opvang en onderwijs is handig voor ouders en geweldig voor kinderen. Als ze op vierjarige leeftijd naar school gaan zijn ze namelijk al gewend aan de omgeving, leerkrachten en regeltjes. Dit komt doordat Tandem en Yes! op leer- en ontwikkelgebied nauw samenwerken. Regelmatig gaan de peuters naar school om met de kleuters een boekje te lezen, liedjes te zingen, te gymmen en buiten te spelen. Ook de feestelijke momenten zoals Sinterklaas, Kerstmis,

Pasen en het zomerfeest vieren de kinderen veelal samen. En –last but not least- kinderen op de peuterspeelgroep leren vanaf twee jaar spelenderwijs Engels. Tandem continueert dit programma vanaf groep 1 en Yes! op de BSO, waardoor er een doorgaande leerlijn Engels ontstaat. Maar de samenwerking tussen Tandem en Yes! gaat verder. Tandem en Yes! willen dat kinderen doorlopend de zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben, waardoor ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen en zijn/haar talenten tot bloei kan laten komen. Daarom werken de organisaties aan één pedagogische visie en verbondenheid op managementniveau, pijlers van een zogenaamd integraal kindcentrum.

Klaar voor de toekomst
Het gebouw is volledig gemoderniseerd. De uitstraling is fris, vrolijk en transparant. Werken met tablets is op iedere plek mogelijk. De locatie is uitgebreid met vier lokalen. Schuifdeuren zorgen voor (g)een verbinding van de lokalen met de hallen. De buitenspeelruimte is vergroot en bedoeld voor alle kinderen van deze locatie. Reinier Vierhoven, directeur basisschool Tandem, en Rebecca Kooiman, locatiemanager Yes! Kinderopvang, zijn trots op het resultaat en hebben dit op 13 maart 2015 met veel plezier gevierd. Kinderen, ouders, leerkrachten en oud-leerkrachten hebben genoten van spelletjes, kinderdisco en lekkere versnaperingen. De band van de schoolconciërge, John Noce Santoro, verzorgde de livemuziek en leerkracht Daniëlle Mooij gaf een spetterend gastoptreden.      

Deel dit bericht met je vrienden!