vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Succes van petitie 'Nederland Kiest Zelf' gaat voor nieuwe aanbieder naast Caiway op glasvezel zorgen

16 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Vorig weekeinde is de petitie om meer aanbieders naast Caiway op glasvezel in Hendrik-Ido-Ambacht te krijgen, doorgezet naar  Schiedam en Maassluis. Hier konden mensen zich ook inschrijven voor de petitie om meer aanbieders naast Caiway op glasvezel te krijgen én hun reactie hierop geven via de Babbelbox, zoals bekend uit Man Bijt Hond.

Het resultaat mocht er zijn met ruim 250 handtekeningen en uitgesproken reacties op de monopoliepositie van Caiway. Hierdoor is de teller op www.nlkz.nl de 4000 gepasseerd. Bij 5000 handtekeningen heeft de eerste nieuwe aanbieder, Fiber NL, toegezegd voor de zomer de tweede aanbieder te worden op het CIF glasvezelnetwerk van onder andere Hendrik-Ido-Ambacht.

Bewapend met flyers, posters en gezond enthousiasme hebben de initiatiefnemers van Nederland Kiest Zelf een bezoek gebracht aan twee van de grootste “Caiway” gemeentes; Schiedam en Maassluis. Lokale ambassadeurs hielpen vrijwillig mee door bijvoorbeeld een standplaats te verzorgen of professionele foto’s te schieten van het event. Initiatiefnemer Max was aangenaam verrast: “Pas als je met mensen in gesprek gaat merk je hoe erg dit onderwerp leeft. Iedereen is het er mee eens dat het goed zou zijn als er meer concurrentie op het kabel- en het glasvezelnetwerk zou zijn. Zelfs de burgemeester van Maassluis heeft een folder meegenomen.“

De handtekeningenactie heeft ertoe geleid dat de glasvezelaanbieders, die nu nog niet actief zijn op het CIF netwerk, een goede indruk hebben naar de grote interesse in andere aanbieders. Fiber NL heeft aangekondigd al bij 5000 handtekeningen voor de zomer haar diensten aan te bieden en de verwachting is dat andere providers snel zullen volgen. Uit een enquête van Nederland Kiest Zelf onder haar volgers blijkt dat KPN en XS4ALL met samen twee derde van alle stemmen op afstand de meest gewilde alternatieven zijn voor Caiway naast glasvezel. Tekenen kan nog tot 24 maart op www.nlkz.nl.

Lees meer over:

glasvezel privider caiway
Deel dit bericht met je vrienden!