donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Kringloop Habbekrats schenkt € 9000 aan stichting Kimon

12 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Dinsdag 10 maart kon kringloop Habbekrats weer een mooi bedrag schenken. Deze keer kwam dit ten goede aan stichting Kimon, en dan in het bijzonder voor het werk dat Sjaak en Adeline van Rijssel verrichten in Congo. Hun zoon Jisk was dan ook uitgenodigd om de cheque in ontvangst te nemen.

Sjaak en Adeline zijn in 2014 vertrokken naar Congo om daar 2 bestaande projecten nieuw leven in te blazen. Het ene project vind plaats in de stad Bukavu, hier worden straatjongeren opgevangen. Zij worden uitgenodigd om naar het centrum van dit project te komen. Hier kunnen zij hun verhaal kwijt, krijgen zij een voedzame maaltijd aangeboden, en is er gelegenheid om zich te wassen. Ook het volgen van lessen is hier voor hen mogelijk. Bijbelles maakt een vast onderdeel uit van het programma.

Ze worden intensief begeleid zodat ze weer terug kunnen naar de maatschappij en hun familie. Of opgevangen worden door adoptie. Het tweede project waar Sjaak en Adeline bij betrokken zijn vindt plaats in Kalehe. Hier bevinden zich veel  vrouwen die getroffen zijn door gewelddadige verkrachtingen. Velen van hen raakte zwanger en kregen kinderen. De moeders en hun kinderen worden niet geaccepteerd. Getrouwde vrouwen worden door hun mannen vaak weggestuurd uit schaamte.

In Kahele is daarom een bureau geopend waar samenkomsten worden gehouden met een kleine groep vrouwen. Hun kinderen krijgen tijdens die bezoeken een vitaminerijke pap, de moeders Bijbels onderwijs en lessen over zaken als voeding, gezondheid en hygiëne. Om dit werk allemaal te kunnen doen is veel geld nodig, daarom wilde kringloop Habbekrats hier graag een steentje aan bijdragen. Om het werk dat Sjaak en Adeline in Congo doen vanuit Nederland te ondersteunen is er een home team opgericht. Ook u kunt dit werk steunen, dit kan rechtstreeks door donateur te worden, kijkt u daarvoor eens op www.hometeamcongo.nl.

Zo doet kringloop Habbekrats regelmatig giften aan diverse goede doelen. Maar dit kan alleen dankzij alle mooie spullen die steeds aangeboden worden, en natuurlijk dankzij de klanten die regelmatig mooie dingen voor een habbekrats komen kopen.

Lees meer over:

cheque goede doelen habbekrats
Deel dit bericht met je vrienden!