vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Nieuwe website hospice De Cirkel gelanceerd

6 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Hospice De Cirkel in Hendrik-Ido-Ambacht heeft sinds deze week een nieuwe website. De realisatie hiervan is mede te danken aan sponsorgelden waarmee dit project kon worden gefinancierd. Ook heeft een aantal leveranciers kosteloos of tegen een gereduceerd tarief zijn diensten geleverd, zoals Primosite uit Leusden die de site heeft gebouwd,

reclamebureau eyedesign BNO uit Zwijndrecht die het ontwerp heeft gemaakt en Com’an, duo voor communicatie uit Dordrecht/Zwijndrecht die het project heeft begeleid en de teksten heeft geschreven.

Op de nieuwe website vinden bezoekers duidelijke informatie over het hospice. Wat is een hospice? Voor wie is een hospice? Wie werken er in het hospice? Deze en nog veel meer praktische vragen komen aan bod. Ook is er altijd een overzicht van het laatste nieuws, een kennismakingsfilm over het hospice en een koppeling met Facebook en Twitter. Voor de Stichting Vrienden van het hospice – die verantwoordelijk is voor de werving van fondsen – is er een apart gedeelte op de site. Het bestuur, de coördinatoren en vrijwilligers zijn erg blij met het vernieuwde medium. “De nieuwe website is duidelijk en overzichtelijk en we verwachten dat het geïnteresseerden een houvast biedt als ze op zoek zijn naar informatie over ons hospice,” aldus coördinator Monique Pol van hospice De Cirkel.

Hospice De Cirkel opende in 2011 zijn deuren en voorziet sindsdien duidelijk in een behoefte in de regio. “Mensen weten ons steeds beter te vinden en uit evaluaties blijkt dat ons hospice als een warm bad wordt ervaren.” Van een aantal nabestaanden is een quote opgenomen op de website. “Onze vrijwilligers doen met veel liefde hun werk en het is fijn om te weten dat dat gewaardeerd wordt.” Het bestuur, de coördinatoren en de vrijwilligers van hospice De Cirkel willen iedereen bedanken die op welke manier dan ook zijn of haar bijdrage heeft geleverd aan de nieuwe website. “Geweldig dat we dit met vereende krachten voor elkaar krijgen en op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan een fijne laatste levensfase van mensen die terminaal ziek zijn.”

De Cirkel, hospice voor de Zwijndrechtse Waard
Hospice De Cirkel is enkele plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in de hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts en familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. In totaal zijn ruim 80 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd. Hospice De Cirkel staat voor geborgenheid. Het biedt niet alleen de terminale patiënten een veilige en huiselijke omgeving, maar ondersteunt en begeleidt ook hun naasten. De Cirkel is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, huidskleur of geloof, en heeft een breed draagvlak in de samenleving van de Zwijndrechtse Waard. Door verschillende bedrijven, kerken, verenigingen, particulieren, gemeenten en serviceclubs zijn en worden fondsen bijeengebracht. Voor meer informatie: www.hospicedecirkel.nl

Fotobijschrift: Welkom bij hospice De Cirkel en op onze nieuwe website www.hospicedecirkel.nl.

Lees meer over:

De Cirkel hospice
Deel dit bericht met je vrienden!