vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

BSO kinderen van Bambino delen in Inloophuis voor daklozen

3 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De voorjaarsvakantie bij Bambino Kanjers&Co stond in het teken van de liefde. Liefde staat voor delen en geven wat je hebt. Daarom het initiatief om samen met de kinderen te koken voor de gasten van het Inloophuis van de Hoop ggz aan de Spuiweg.

Op deze manier deelden de kinderen hun kookkunsten met mensen voor wie voedsel en bezittingen minder vanzelfsprekend zijn. Met veel liefde maakten de kinderen diverse hapjes. Volgens de aanwezige gasten proefden de hapjes heerlijk.

Het Inloophuis van de Hoop ggz is een plek waar daklozen en verslaafden een warme en veilige plek wordt aangeboden. Hier wordt hen vier dagen in de week een maaltijd aangeboden. Deze keer mochten de BSO kinderen van Bambino hun kooktalenten inzetten voor de gasten van het Inloophuis. Vol enthousiasme gingen ze aan de slag.

Er werden wraps ingesmeerd met smeerkaas, worstjes in deeg gerold en diverse groenten werden in stukken gesneden voor de pizza’s.

Na al dat harde werken was het dan eindelijk zover. De kinderen mochten de hapjes zelf uitdelen aan de gasten. In een groot applaus werden de kinderen onthaald door de aanwezige gasten. Vol trots deelden de kinderen hun zelfgemaakte wraps, worstenbroodjes en pizza’s. De gasten genoten van de verrassend heerlijke hapjes.

Humphrey was als gast aanwezig in het Inloophuis en vond het ontzettend leuk dat de kinderen in het Inloophuis voor de gasten wilden koken: ‘Het geeft een fijn gevoel. Een mens word altijd blij van kinderen’.

Bari Oskam werkt al jaren als vrijwilliger in het Inloophuis en is ook heel blij met het initiatief: ‘Het is echt goed dat dit wordt gedaan. Kinderen zijn natuurlijk heel vertederend. Maar ook voor de kinderen zelf is het goed om te zien dat het leven niet altijd makkelijk is’.

Na het koken werd er nog met de kinderen besproken wat het Inloophuis is en wat armoede is. De kinderen vertelden wat ze zelf aan armoede in Dordrecht zien en stelden daarbij vragen aan een vrijwilliger van het Inloophuis.

Want hoe komt het nou dat iemand niet zelf voor eten kan zorgen of altijd met kapotte kleding rondloopt? Tot slot werden er bemoedigende tekeningen gemaakt door de kinderen. Eén van de tekeningen zegt meer dan genoeg: ‘Hoop vind je overal’.

Bambino biedt dagopvang en buitenschoolse opvang op verschillende locaties in Dordrecht en heeft een peuterspeelzaal. Er wordt gestreefd naar kwaliteit, plezier, veiligheid en een stimulerende omgeving voor kinderen.

Bambino biedt de kinderen liefdevolle zorg en helpt hen in hun persoonlijke ontwikkeling vanuit christelijk perspectief. Zo krijgen ze een sterke basis mee voor hun leven.

Deel dit bericht met je vrienden!