vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Urker zangers treden op in prachtige ambiance van de 'Dordtse Dom'

3 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT / DORDRECHT - De zangers van het Urker mannenkoor Hallelujah treden zo’n vijftien keer per jaar op. In de traditionele klederdracht van Urk doen zij op DV 21 maart Dordrecht aan. Op uitnodiging van het actiecomité Petrakerk uit Hendrik-Ido-Ambacht zullen zij deze avond Psalmen en gezangen ten gehore brengen in de prachtige ambiance van de ‘Dordtse dom’ met zijn mooie akoestiek.

In zijn meer dan honderdjarige geschiedenis groeide ‘Hallelujah’ uit tot één van de bekendste mannenkoren van Nederland. Vanwege de grote verdiensten voor de christelijke muziek werd het Urker Mannenkoor Hallelujah in 2010 onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. Zij treden op in de  Grote kerk van Dordrecht. Dit is een gebouw met ook een rijke geschiedenis, een monument gelegen in de oudste stad van Holland. Een kerk met twee majestueuze orgels: het romantische Kam-orgel en het Verschueren barok-orgel. Het koor zal een afwisselend programma ten gehore brengen. Daarnaast is er ruimte voor samenzang en zal er een meditatie worden gehouden.

Als initiatiefnemer van deze avond is het actiecomité Petrakerk uit Hendrik Ido Ambacht erg verheugd dat deze avond gerealiseerd kan worden. Het comité heeft als doelstelling om financiële middelen in te zamelen voor de nieuw te bouwen huisvesting van de Gereformeerde Gemeente te Hendrik Ido Ambacht en hoopt dat deze avond daar ook aan bij zal dragen. Ook u bent van harte welkom om deze avond mee te beleven. Het concert op DV 21 maart begint om 19:45 uur, de deuren gaan open om 19:15 uur. Toegangskaarten aan de deur € 9,00 voor volwassenen. Bij vooraf reserveren ontvangt u een korting en betaalt u slechts € 7,50. Reserveren kan via de website www.petrakerkinactie.nl/acties

Op 21 maart 2015 treedt het Urker mannenkoor Hallelujah op in de Grote kerk van Dordrecht. Dit concert wordt georganiseerd door het actiecomité Petrakerk. De opbrengst van dit concert is bestemd voor de nieuwbouw van de Petrakerk in Hendrik-Ido-Ambacht. (Foto: UMKH Actiecomité Petrakerk)  

Deel dit bericht met je vrienden!