zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Aan de dameskant nog volop kansen voor promotie bij Vollido

23 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Waar dames 3 zo goed als zeker is van het kampioenschap, en bij dames 1 dit ook nog steeds mogelijk is, zoekt Vollido dames 2 de kansen voor de promotie bij de promotiewedstrijden aan het einde van het seizoen. Vollido is na de verloren wedstrijd tegen WHV 2 zo goed als kansloos voor het kampioenschap dus is er afgesproken om voor de tweede plaats te gaan welke recht geeft op promotiewedstrijden voor een plaats in de eerste klas. Hiervoor dienen nog wel een aantal wedstrijden gewonnen te worden met zo groot mogelijke uitslagen. Dus begint Vollido enthousiast aan de eerste set tegen Benevia. Benevia komt echter voortvarend uit de startblokken en speelt alles of niets met een sterk midden waar Vollido ondanks waarschuwingen vooraf weinig vat op heeft. Daarnaast is de servicepass zwak waardoor Benevia uitloopt naar 4-1. Vollido komt steeds wel terug maar is te onrustig door de vele prikballen van Benevia om in haar eigen spel te komen en verliest daardoor de eerste set met 25-22.  

Vollido probeert weer grip op de wedstrijd te krijgen in de 2e set. Met alweer een slechte start en een 4-0 achterstand wordt Lieke Stienstra gewisseld voor Janneke Hoebergen. Langzaam maar zeker krijgt Vollido meer grip op de wedstrijd door slimmer te gaan spelen en vooral met plaatsballen net achter het midden van Benevia scoren ze punten. Ze lopen in naar een stand van 11-10 en zetten dit door naar 16-18. Eindelijk is te zien dat door middel van plaatsballen en het spelen van een tweede bal van spelverdeelster Ellen Smid er punten te halen zijn. Benevia is zeer traag en daardoor zwak in het verdedigende werk. De set wordt afgesloten met 19-25 en daardoor een 1-1 tussenstand.

Dat geeft Vollido weer vertrouwen voor de derde set en met dezelfde opstelling komen de dames al snel naar naar een stand van 6-12. Jeugdspeelster Meike Kruger komt erin bij een stand van 16-20 voor haar moeder Edith Kruger. Ondanks een paar goede passes van Meike profiteert de rest van het team niet van haar passende kwaliteit en wordt het team onrustig doordat ze een geroutineerde speelster missen. Meike wordt weer terug gewisseld en de dames slagen er net in om te winnen met 22-25. Toch geeft deze set weer bij vlagen het echte Vollido dames 2 te zien met goede passing en snelle afwisselende aanvallen.

En dan naar de vierde set die gewonnen moet worden om vier punten binnen te halen voor het klassement. Door op de goede ontwikkeling te wijzen komt Vollido nu goed op gang en bouwen ze snel een voorsprong op eerst naar 1-7 en dan door naar 9-14. Er wordt nu ook veel beter geserveerd en Benevia krijgt geen vat op de scherpe geplaatste services. Dan krijgen Lieke Stienstra en dames 3 speelster Evelien Verhaar ook nog speeltijd bij een stand van 12-20 en scoort ook Evelien met haar service twee keer direct de laatste twee punten. Vollido sluit de set af met 14-25 en daarmee een 3-1 winst. Coach Ko des Bouvrie geeft aan dat wanneer Vollido wat meer vertrouwen in zichzelf krijgt en niet teveel aan de fouten en ranglijst denkt, dan kunnen er in de komende wedstrijden nog bonus punten verdiend worden en kunnen ze zich opmaken voor de promotiewedstrijden op 25 april aanstaande.

Lees meer over:

vollido voleybal
Deel dit bericht met je vrienden!