woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Opa’s en oma’s dineren in restaurant van kinderopvang Yes

20 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op dinsdag 17 februari was het een drukke bedoeling op de BSO-locatie Hoendersekade 1 van Yes! Kinderopvang. Er kwamen namelijk maar liefst 50 opa’s en oma’s dineren in het restaurant van Yes!. Als afsluiting van het project ‘Restaurant’ waren de opa’s en oma’s uitgenodigd om te genieten van de kookkunsten van de kinderen.

De kinderen hebben vier weken lang geoefend met koken, serveren, servetten vouwen en een eigen koksmuts gemaakt! Allemaal dingen die bij het project restaurant horen.

Op het menu stond als voorgerecht een gevuld ei, als hoofdgerecht was er een wrap gevuld met verse groenten en gehakt en als toetje een vlaflip. Natuurlijk moest er ook drinken opgenomen worden. Dus de kinderen liepen met een kladblok en pen om de bestellingen bij de opa's en oma's op te nemen. Vol trots hebben ze hun opa's en oma's zelf bediend!

De reacties van opa's en oma's waren geweldig. De kinderen werden bedankt voor de gezellige en lekkere middag en de opa’s en oma’s vonden het fantastisch dat ze bij hun kleinkind(eren) mochten kijken. Bij Yes! waarderen we de betrokkenheid van de familie van kinderen enorm. Zoals we ook in ons pedagogisch beleid aangeven; we halen de buitenwereld graag naar binnen. Op deze manier grijpen de verschillende werelden waarbinnen kinderen leven in elkaar. Hierdoor voelt een kind zich nog sneller veilig en prettig binnen kinderopvang.

Foto: Vol trots werden de opa’s en oma’s bediend door de kinderen!

Deel dit bericht met je vrienden!