woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht zoekt leden voor nieuwe eigentijdse Jumelagecommissie

13 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT -  De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft sinds 2002 een jumelage (stedenband) met de stad Bergen (Duitsland). De jumelage met de stad Bergen heeft een extra bijzondere waarde vanwege Bergen-Belsen en de Anne Frank Friedenstage, en het belang hiervan voor onze jongeren.
De vorige jumelagecommissie heeft zich 12 jaar lang ingezet voor de jumelage en in 2014 haar taken neergelegd. De gemeente wil opnieuw vorm en inhoud geven aan de jumelage, met een nieuwe, eigentijdse jumelagecommissie.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers:
 
Leden van de Jumelagecommissie (m/v) die de stedenband met Bergen (Duitsland) opnieuw willen vormgeven

Wat is de ambitie van de commissie?
De jumelagecommissie is een breed samengestelde commissie, in hoge mate gedragen door de Ambachtse samenleving, en waarvan de leden in hoge mate betrokken zijn bij deze samenleving. Er is veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid van de jumelagecommissie. De ambities van deze commissie zijn: bevorderen van zoveel mogelijk onderling contact tussen (groepen van) inwoners van beide gemeenten, waarbij de initiatieven vooral vanuit de eigen gemeenschap moe-ten komen.
 
Samenstelling van de commissie
De gewenste samenstelling van de jumelagecommissie is als volgt:
- een ondernemer
- een vertegenwoordiger uit de kerken
- iemand uit de sport
- iemand uit het onderwijs (praktiserend)
- een vertegenwoordiger van Ambacht Samen
- een oudere (voor de doelgroep senioren)
- een jongere (voor de doelgroep jeugd/jongeren)
 
Hoe werkt de commissie?
Als lid van de jumelagecommissie heeft u veel vrijheid: u bepaalt als commissie welke activiteiten en evenementen u wilt organiseren, hoe u inwonergroepen wilt enthousiasmeren, u zorgt voor uw eigen organisatie, u kunt fondsen werven en contact onderhouden met de stad Bergen (Duitsland). Ook heeft u enkele keren per jaar een gesprek met de burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht om uw ervaringen en ideeën uit te wisselen. Voor de activiteiten van de jumelagecommissie is jaarlijks een bescheiden budget beschikbaar.

Meer informatie?
Heeft u vragen? Neem dan contact op met Mirjam Blancke-de Jong, senior adviseur bestuurs-communicatie, telefoonnummer 078-7702676.
 
Interesse?
Tot uiterlijk 26 februari 2015 kunt u uw interesse voor de jumelagecommissie aangeven. Stuur een mail met uw motivatie, de groep die u wilt vertegenwoordigen en een korte toelichting van uw (vrijwillige) activiteiten naar communicatie@h-i-ambacht.nl

Lees meer over:

stedenband jumelage bergen
Deel dit bericht met je vrienden!