woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Zijden draadje DVS bijna geknapt

9 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - In het cruciale duel met ACKC ging  DVS-1 ten onder in de verpletterende ambiance in sporthal De Jager in Giessen. DVS-2 had even daarvoor de broodnodige winst weg gegeven tegen ACKC-2. Het geplaagde DVS A1 kon het niet bolwerken tegen koploper Blauw-Wit. (hieronder meer).

ACKC 1 - DVS '69 1: 23 – 17
Voorafgaand het duel waren de intenties helder: DVS moest winnen om vergrote kansen te houden op handhaving en gelijk te komen met ACKC, dat op haar beurt DVS op afstand wilde houden.

De thuisploeg had er een happening van gemaakt: alle spelers werden voorgesteld in de spotlight van de inmiddels donker gemaakte sporthal. Deze van oorsprong sfeervolle ambiance werd na de start van de wedstrijd ontsierd door de veel te luide – en menigmaal overschreden toegestane decibellen- muzikale ondersteuning bij elk doelpunt van de thuisploeg.

Dat brachten zowel de al warrig leidende arbiter als DVS in opperste gespannenheid. Het eerste kwart ging gelijk op (4-4), maar een DVS-speler had wel inmiddels om onduidelijke redenen een gele kaart gekregen. ACKC profiteerde marginaal, maar wist wel op een 7-4 voorsprong te komen. DVS wist zich de rug te rechten en kwam indrukwekkend terug in de wedstrijd (8-7). De laatste amper vijf minuten verliepen desastreus voor de ploeg van DVS-coach Beuk. ACKC prikte liefst vijf maal raak, waardoor DVS voor een schier onmogelijke opgave stond (12-7).

Na rust opende DVS fier, maar de Almkerkse ploeg gaf geen krimp. Bij 17-10 leek DVS de inhaalrace serieus te zijn begonnen (17-13), maar de hoop vervloog helemaal toen ACKC toch weer reageerde. Een onterecht gegeven gele kaart (inmiddels bij 19-13 voor ACKC) aan DVS coach Beuk was nog het meest opvallend in de slotfase van de wedstrijd, dat al geen spanning meer had.  Genoeg doelpunten echter in de slotfase : 23-17.

In de poule van DVS bedraagt de achterstand op de veilige zesde plaats nu vier punten, met nog twee duels te gaan. Winst voor DVS en nul punten voor de concurrentie kan dan DVS nog redden van de afdaling naar de derde klasse.

ACKC 2 - DVS '69 2: 15 – 15
DVS-2 was de thuisploeg de gehele wedstrijd de baas (ruststand 4-9), maar een 6-11 voorsprong halverwege de tweede helft bleek niet voldoende. In de kakofonie van herrie bij elk doelpunt van thuisploeg ACKC, raakten zowel de arbiter als DVS in de slotfase in de war. Toch leek DVS na de 13-14 de verlossende te hebben gescoord, maar ACKC wist nog langszij te komen. Wonderwel bracht de slotminuten geen winnaar, hoewel de thuisploeg zich de morele winnaar mocht noemen. Het is te hopem dat dit  puntverlies niet DVS duur komt te staan, omdat DVS nu nog immer op de gevarenplek zeven in de poule blijft staan. Komend weekend volgt het uitduel met mede-koploper ONDO in Middelburg..

Blauw Wit A1 - DVS '69 A1: 26 -   6
Waar normaal in de wedstrijden goed, maar ook wisselvallig wordt gepresteerd, daar kon tegen de koploper dit keer helemaal niet het gewenste niveau gehaald worden. DVS verloor kansloos.

In de poule heeft DVS nog punten nodig . Dat moet dan als eerste gebeuren tegen Vitesse, dat slechts twee punten meer heeft dan DVS. Een belangrijk duel derhalve in Barendrecht.

Overige uitslagen:
ACKC 3 - DVS '69 3                            15 - 13
Vitesse 6 - DVS '69 5                          15 -   6
Korbatjo C1 - DVS '69 C1                     2 -   9
NIO C2 - DVS '69 C2                             3 -   6
Juliana D1 - DVS '69 D2                      11 -   0
Kinderdijk D3 - DVS '69 D3                 12 -   1
Nikantes E2 - DVS '69 E1                     2 -   5
KCC / Delta Logistiek F3 - DVS '69 F1 4 - 10

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!