zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Kansen slinken voor DVS

26 januari 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS-1 incasseerde een tik van Oranje Nassau door onfortuinlijke nederlaag, maar wordt daardoor wel bijna over het randje geduwd naar de derde klasse.  DVS-2 leed ook een smadelijk verlies bij DSO, hoewel de positie van DVS-2 wel minder precair is. DVS A1 won weer eens: Fortis A2 was het slachtoffer. (hieronder meer).

Oranje Nassau/Spirit 1 - DVS '69 1: 22-17
“In de weken van de waarheid” voor rode lantaarndrager DVS, had de sleutel naar herstel in Vlaardingen moeten liggen. Tegen Oranje Nassau/ Spirit liet DVS de thuisploeg op het oog gemakkelijk weglopen (van 5-2 naar 9-3), maar zetten de Ambachters een evenzo indrukwekkende inhaalrace neer (11-11 bij rust). Na de helftwissel had DVS zowel een werkelijke als mentale voorsprong kunnen bereiken. Echter twee opgelegde kansen werden bij 11-12 en 15-14 gemist en dat strafte Oranje Nassau/Spirit gedecideerd af. DVS kon zich niet nog een keer oprichten en verloren de verrassend hoog geklasseerde Vlaardingers uit zicht. Pas in de slotfase werd de stand een draaglijker aanzien gegeven.

In de poule van DVS, waar twee ploegen uit zullen moeten degraderen, speelden de nrs 6&7 tegen elkaar. Animo en ACKC deelden de punten en hebben de brug met DVS op minimaal drie punten staan. Komende weekend treft DVS het Animo uit Geldermalsen. In de Ambachtse Sophiahal zal DVS de laatste strohalm moeten zien te pakken.

DSO 2 - DVS '69 2: 20 - 15        
Gelijkopgaande wedstrijd in Klundert, waar DVS niet alert genoeg was in verdedigend opzicht. Slechts een punt scheidden de ploegen halverwege. Na rust betaalden de Ambachters de rekening voor gemaakte foutjes. DSO liep vier goals uit en DVS kon in het slotstuk dat niet meer goedmaken.
In de poule heeft DVS door de nederlaag de uitgelezen mogelijkheid laten liggen om stabiele middenmoter te worden. Nu zijn de behaalde zeven punten goed voor een gedeelde zesde plek met ACKC. Komende zaterdag komt eerste koploper Swift op bezoek in Ambacht, daarna treft DVS datzelfde ACKC.

Fortis A2 - DVS '69 A1: 11 - 18    
DVS A1 deed wat het moest doen tegen de nummer laatst uit de poule. Fortis A2 werd eenvoudig verslagen waardoor DVS weliswaar voorlaatste blijft, maar met de behaalde  zeven punten staat de ploeg wel gelijk met  Sporting Delta en Vitesse

Overige uitslagen:
Oranje Nassau / Spirit 3 - DVS '69 3 11 - 13
Maassluis 4 - DVS '69 4                      9 -   9
Albatros C4 - DVS '69 C2                   1 -   2
TOP D1 - DVS '69 D1                         9 -   4
Keep Fit '70 D1 - DVS '69 D2             3 -   5
ADO E3 - DVS '69 E2                         4 -   6

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!