zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Open (mid)dag christelijke basisscholen en Yes! Kinderopvang

19 januari 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De basisscholen van de christelijke schoolvereniging Trhiade in Hendrik-Ido-Ambacht en een aantal locaties van Yes! Kinderopvang in Hendrik-Ido-Ambacht organiseren op maandag 26 januari a.s. een open (mid)dag. Bent u op zoek naar een basisschool en/of kinderopvang? Dan bent u van harte welkom om samen met uw kind(eren) een kijkje te komen nemen! U kunt binnenlopen op CBS De Tweestroom (P.C. Hooftsingel 7) en CBS De Meander (Bekestein 54-56 én Witte de Withstraat 46) tussen 13:30 en 16:00 uur, op CBS De Wijngaard –in verband met het continurooster- tussen 09:00 en 12:00 uur. Tegelijkertijd laten we u graag de buitenschoolse opvangmogelijkheden op deze locaties zien. Op het christelijke kinderdagverblijf en peuterspeelgroep aan de Witte de Withstraat 46 kunt u de hele dag binnenlopen, van 09:00 tot 17:00 uur.   

Christelijke basisscholen in Hendrik-Ido-Ambacht  
Kwalitatief goed onderwijs staat bij de basisscholen van Trhiade voorop. ICT is niet meer weg te denken met computers, digitale schoolborden en de eerste tablets die hun intrede hebben gedaan. De scholen hebben een duidelijke christelijke identiteit. Deze is zichtbaar in het dagelijks handelen, zoals het vertellen van Bijbelverhalen, danken en bidden, zingen van geestelijke liederen, het vieren van de christelijke feestdagen en de nadrukkelijke aandacht voor waarden en normen. Kenmerkend is het werken met moderne didactische inzichten, actuele methoden en goede materialen. De onderwijsinspectie heeft recent uitgesproken dat ze tevreden is over de kwaliteit en de opbrengsten van de scholen van Trhiade. De leerlingen en het pedagogisch klimaat krijgen veel aandacht en de leerresultaten zijn prima. Ouders/verzorgers die geen kerkelijke achtergrond hebben, maar wel op zoek zijn naar een kwalitatief goede school die het christelijke karakter op een eigentijdse manier overdraagt, zijn ook van harte welkom.  

Yes! Kinderopvang  
De christelijke basisscholen werken nauw samen met Yes! Kinderopvang. Yes! Kinderopvang verzorgt de buitenschoolse opvang en de overblijf (kinderrestaurant) en heeft in het christelijk educatief kindcentrum De Oase aan de Witte de Withstraat 46 een christelijk kinderdagverblijf met unieke mogelijkheden, en een christelijke peuterspeelgroep. Kinderopvang vanaf 0 jaar en onderwijs sluiten naadloos op elkaar aan. De opvanglocaties zijn 52 weken per jaar van 07:00 tot 18:30 uur open. Alleen op feestdagen en in het weekend is er geen opvang. Yes! combineert het beste voor kinderen met het beste voor ouders. De kinderen vermaken zich uitstekend. Ze spelen binnen en buiten, relaxen, sporten, knutselen, maken uitstapjes, doen spelletjes en hebben het erg gezellig met elkaar. Yes! Kinderopvang stimuleert de kinderen in hun ontwikkeling en biedt ouders aantrekkelijke, eigentijdse mogelijkheden die aansluiten op hun vraag en die ook nog eens scherp geprijsd zijn. Zo krijgt u bijvoorbeeld op de BSO-dag(en) flinke korting op het kinderrestaurant (overblijf) waar de kinderen aanschuiven aan gedekte tafels en genieten van een verzorgde maaltijd.      

Christelijk Educatief Kindcentrum De Oase
In Christelijk Educatief Kindcentrum De Oase aan de Witte de Withstraat 46 vindt u een geweldig en volledig aanbod voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Het kinderdagverblijf in De Oase is er voor de allerkleinste kinderen. Hier kunt u gebruikmaken van unieke mogelijkheden, zoals Vrije keus (keuze in weken (vanaf 40) en begintijden) en Altijd welkom (3 dagen per week betalen, 5 dagen een vertrouwd opvangplekje). Op de christelijke peuterspeelgroep spelen kinderen van 2 tot 4 jaar. Ook met recht op kinderopvangtoeslag kunt u hier terecht. Al voordat de kinderen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelgroep 4 jaar zijn komen ze in De Oase regelmatig in contact met CBS De Meander. De Meander verzorgt in De Oase prima onderwijs met een christelijke identiteit. De basisschool is op vierjarige leeftijd niet nieuw voor de kinderen, waardoor de overgang soepeler zal verlopen. Vanaf 4 jaar gaan ze naar de buitenschoolse opvang en eten tussen de middag in het kinderrestaurant. Allemaal in De Oase, een vertrouwde omgeving voor uw kind.

Informatie
We nodigen u van harte uit om op 26 januari een kijkje te komen nemen op één of meerdere locaties. Meer informatie over Yes! Kinderopvang vindt u op www.yeskinderopvang.nl. Meer informatie over de christelijke basisscholen vindt u op www.cbsmeander.nl, www.tweestroom.nl en www.cbsdewijngaard.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!