zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Weken van de waarheid aangebroken voor DVS

19 januari 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS heeft niet kunnen verrassen in de streekderby tegen Kinderdijk. Net als de heenwedstrijd was ook nu de wedstrijd snel gelopen. De prestatie van DVS-2 was zeer goed en bovenal opvallend omdat gewonnen werd van hoogvlieger Tjoba. DVS A1 was met name na rust kansloos tegen Tjoba A1  (lees hieronder meer).

DVS '69 1     - Kinderdijk 1: 12-21
Het door blessures geplaagde DVS had nog wel de voorsprong in de openingsfase, maar daarna raasde Kinderdijk met zuivere afstandschoten naar 1-8. Het verschil werd niet groter (6-13 bij rust) maar na rust kon DVS niet dichterbij komen (8-16). De angel was allang uit de wedstrijd zodat de 12-21 uitslag met name voor de statistiek interessante waarde had.
De komende drie weken treedt DVS aan tegen ploegen die “in het tweede rijtje staan”. Allereerst gaat DVS op bezoek bij Oranje Nassau in Vlaardingen. Daarna volgen nog belangrijke duels tegen Animo (thuis), ACKC (uit).

DVS '69 2 - Tjoba 3: 18 - 12
DVS-2 bracht een sterke ploeg binnen de lijnen en dat had effect. In de eerste helft ging het duel nog gelijk op (9-8) maar na rust werd het verschil gemaakt. Via 11-9 was het nog wel 11-11, maar de opleving aan DVS zijde met liefst 7 goals was voor het hooggeplaatste Tjoba teveel van het goede.
In de poule staat DVS weliswaar voorlaatste met zeven punten, maar het verschil met plek drie is slechts twee punten. Het duel met middenmoter DSO komend weekend lijkt de belangrijkste. Daarna komt koploper Swift naar Ambacht.

DVS '69 A1 - Tjoba A1: 6 - 15
Een verdienstelijke eerste helft van DVS (2-4) maar na rust werd duidelijker dat het door blessures geteisterde team van DVS minder wisselvallig moet optreden om het een hooggeplaatst team zoals Tjoba echt moeilijk te maken

Overige uitslagen:
DVS '69 3 - OZC 4                   9 - 12
DVS '69 C1 - ADO C1              8 -   8
DVS '69 C2 - Korbatjo C2        6 -   1
DVS '69 D1 - ADO D1              7 -   5
DVS '69 D3 - ACKC D3            9 -   3
DVS '69 E2 - SKV E2               5 -   6
DVS '69 E1 - Ten Donck E2     0 -   8
DVS '69 F1 - KCR F3             10 - 18

 

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!