woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS in de zorgen

12 januari 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - In het eerste speelweekend van 2015 vielen vervelende blessures de DVS teams ten deel, waardoor ook de wedstrijden zichtbaar beïnvloed werden. Er was verlies voor DVS-1 en A-1. Wel was er een belangrijke winst te noteren van DVS-2 (lees hieronder meer).

Merwede1 - DVS '69 1         20 - 15
Een goede wedstrijd van de Ambachters tegen „runner up“ Merwede in Sliedrecht. Het verloop van het eerste deel van de wedstrijd was gelijkopgaand (2-2) maar was een tussensprint van de thuisploeg leidde tot een 6-2 achterstand voor DVS. Niet zozeer het goede spel maar puur op wilskracht wist DVS vlak voor rust zelfs op een 7-8 voorsprong te komen maar dat hield niet stand (8-8). Hoewel DVS al met een eerste blessure averij opliep, werd toch nog in de tweede helft de voorsprong vast gehouden (12-10). Toen ook nog een tweede DVS-speler met een blessure het veld ruimde, leek het Ambachtse lot beslecht. Merwede kwam snel dichterbij (15-15 en het DVS-vlaggenschip kapseisde alsnog in de slotfase waardoor de geflatteerde eindstand van 20-15 op het bord prijkte.
In het onderste deel van de poule blijft de situatie voor DVS daardoor precair, hoewel de concurrentie ook verloor. Komend weekend de streekderby in de Ambachtse Ridderhal tegen Kinderdijk, de huidige nummer vier.

TOGO 2- DVS '69 2             8-12
Belangrijk duel tussen de laagste geplaatsten in de poule. DVS had constant het initiatief, waar TOGO probeerde het tempo volledig uit de wedstrijd te halen. Waar DVS ook qua spel constant bleef, bleek de thuisploeg niet meer een andere weg in te kunnen slaan. De winst was dan ook terecht voorrDVS die nu drie punten voorsprong heeft op TOGO, dat laatste blijft. Voor DVS is de afstand naar plek vier overbrugbaar met slechts een verschil van twee punten. Een winstpartij tegen de lastige huidige nummer drie Tjoba komende week in Ambacht, zouden pure bonuspunten kunnen zijn.

Sporting Delta A2 - DVS '69 A1     19 - 13
Deze voor de stand belangrijke wedstrijd werd volledig ontsierd door een ernstige blessure voor een DVS-dame, na een onbesuisde overtreding van een heer van de thuisploeg. Het verlies van DVS werd met afgrijzen  geïncasseerd.

Overige uitslagen:
DeetosSnel 8 - DVS '69 4            11 -   6
Oranje Wit C3 - DVS '69 C1          6 -   8
KCR C4 - DVS '69 C2                   3 -   4
Good Luck D1 - DVS '69 D2         6 -   4
Vriendenschaar D4 - DVS '69 D3 1 -   1
ACKC E5 - DVS '69 E2                 1 -   9
KOAG F4 - DVS '69 F1                 2 - 18

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!