Knappe winst voor Vollido dames 2 in de streekderby

12 januari 2015 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - De eerste wedstrijd na de vakantie, dus iedereen is benieuwd hoe de lange tijd van stilstand is doorgekomen. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Switch uit Zwijndrecht op het programma. De thuiswedstrijden zijn voor Nistemeco/Vollido dames 2 minder succesvol dan de uitwedstrijden, dus ligt er wel een druk op de wedstrijd om het deze keer beter te doen. Ook is deze wedstrijd een streekderby tussen Ambacht en Zwijndrecht en dat geeft iets speciaals. Door een rommelige  start bij het inspelen komt Vollido moeizaam opgang terwijl Switch erg gemotiveerd is om tegen de koploper een goede wedstrijd te spelen en dat doen ze door vrijuit en alles-of-niks te spelen Switch beschikt ook over veel lengte vooral op de midden positie, waardoor ze veel punten scoorden en vanaf de start een voorsprong opbouwden. Daarnaast was Switch beter in de veldverdediging bij plaatsballen. Vollido kwam totaal niet haar spel en verloor de set dan ook met  25-19.

De tweede set werd door coach Ko des Bouvrie toch weer met de basis gestart omdat het vertrouwen ook ineens weer terug kan keren. Ook deze set begon weer met een achterstand voor Vollido wat vooral aan de passing lag. Opdrachten om veel in de hoeken achterin te spelen werden niet uitgevoerd omdat Vollido meer met zichzelf bezig was. Al snel liep Switch uit naar 9-14, hetgeen niet bevorderlijk was voor het zelfvertrouwen. Aan het einde nog een wissel maar het mocht niet helpen. Setstand  20-25 .

Na deze set werd nogmaals Vollido gewezen op het feit dat ze zich moeten ontspannen en dat volleybal leuk is. De set begon goed en de dames dachten dat ze over het moeilijke punt heen waren, kwamen met 5-1 voor vooral door een goede service van Lieke Stienstra. Toch weer even een dip doordat nr 7 van Switch een sterke servicebeurt had waar Vollido geen antwoord op had en de rollen waren weer snel omgedraaid naar een stand van 6-10. Vollido hield deze keer de concentratie vast, kwamen vol overtuiging het veld in en liet Fleur Huiszoon zien dat Vollido ook servicedruk kan leggen op de tegenstander; dit gaf een boost aan de anderen en deze set werd afgesloten met een stand van 25-20.

Hierna kwam het vertrouwde spel weer terug ondanks dat Vollido een wissel moest toepassen: Ellen Smid moest vanwege het feit dat ze zich ziek voelde de spelverdelersplaats overdoen aan Janneke Hoebergen en Laura Wendels nam de plaats in van Janneke als buitenspeelster. Even leek het of deze ongewone opstelling te veel onrust zou veroorzaken maar bracht juist saamhorigheid, Laura bleef stoïcijns en speelde alsof ze altijd al bij dames 2 hoorde. Ook weer door sterke servicebeurten van Lieke en Janneke kwam Vollido voor met 17-7 en dan is dit team op zijn best. Switch liep toch weer in tot 20-16 door ook weer sterk serveren, maar de overtuiging bleef en de set werd afgesloten met de stand van 25-21.

Dan de cruciale 5e set; doordat deze maar tot 15 gaat is het belangrijk om bij de stand van 8 waarbij van veld gewisseld wordt voor te staan omdat dit druk op je tegenstander legt. Dit lukte met 8-6 en dan moet je weer snel naar de 10. Dit spelletje heeft Vollido goed onder de knie en ze speelden weer ouderwets ondanks de bijzondere opstelling maar dankzij de mentale kracht. De set werd vol overtuiging afgemaakt met 15-7.

Wanneer Vollido met hun standaard team compleet kan zijn in de volgende wedstrijden, dan maken ze een grote kans om met WHV2 om de eerste plaats te kunnen spelen. De volgende wedstrijd van de dames is zaterdag 24 januari om 15.00 uur in de Ridderhal.