zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Wethouder Flach feliciteert Florensis met Tuinbouw Ondernemersprijs

9 januari 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Florensis kreeg woensdag 7 januari de nationale Tuinbouw Ondernemersprijs 2015 uitgereikt. “We zijn trots op Florensis. Het is fantastisch dat een Ambachts bedrijf zo’n mooie prijs heeft gewonnen”, zegt wethouder André Flach van economische zaken.

Florensis staat bekend als een innovatief en toonaangevend bedrijf. “Dat wisten wij in Ambacht al wel, maar het is natuurlijk prachtig dat ze daar nu ook de landelijke erkenning voor krijgen,” zegt de wethouder bij het feliciteren van de Florensis-top. Die kreeg namens de gemeente een taart uit handen van de wethouder uitgereikt.
 
Gouden medaille
“Het voelt als het winnen van een gouden Olympische medaille”, zegt Leo Hoogendoorn van Florensis. “Nederland is nog altijd een van de meest toonaangevende landen ter wereld als het gaat om tuinbouw. We zijn dan ook heel gelukkig met deze prijs, die aantoont dat we echt tot de wereldtop behoren.”
 
Juryoordeel
“De jury was over een aantal zaken bijzonder tevreden”, vertellen Leo, Herman Hamer en Piet Tensen. “Naast Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de energiebesparingen die we onder andere dankzij LED en verbeterde logistiek behalen, zijn zij te spreken over onze ketenbenadering. We hebben ruim 7.000 klanten en werken met heel veel bedrijven en partijen samen. Dat doen we in openheid, zodat we win-win situaties creëren voor onszelf en onze partners.” Flach: “Daar is lef voor nodig en dat heeft Florensis. Het is bijzonder mooi dat het bedrijf met zo’n prestigieuze prijs beloond is.”
 
Faciliteren
“Innovatie is onderdeel van de bedrijfsvoering van Florensis en het is de beste manier waarop het Nederlands bedrijfsleven zich kan onderscheiden,” stelt Flach. “Innovatieve bedrijven bieden uitdagende banen. Hendrik-Ido-Ambacht wil dit soort bedrijven faciliteren. Als gemeente kunnen we niet alles vloeibaar maken, maar door samen met het bedrijfsleven op te trekken, kunnen we veel bereiken. We gaan uit van de mogelijkheden, niet van de onmogelijkheden.”
 
Deel dit bericht met je vrienden!