woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

Korfballers van DVS missen beleving

24 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Afgelopen zaterdag had de eerste winst moeten opleveren voor DVS-1, maar het liep allemaal anders tegen Oranje Nassau/ Spirit. DVS-2 had de winst in het vizier maar DSO gaf geen duimbreed toe. DVS A1 had een spannende wedstrijd  tegen Fortus en mocht zich na afloop de gelukkigste noemen (lees hieronder meer).

(klasse 2H) Na twee verloren streekderby’s tegen op papier sterkere ploegen (Merwede en Kinderdijk) moest het nu gebeuren tegen een gelijkwaardiger opponent. Oranje Nassau/ Spirit, dat in de veldcompetitie nog niet echt potten kon breken, leek daarom al vanaf het begin een gewillig slachtoffer. DVS had het initiatief maar toch enigszins moeizaam werd na een kwart spel een 5-3 voorsprong gepakt. Vanaf dat moment toonde de ploeg uit Vlaardingen dat het veel effectiever was dan thuisploeg DVS. In de opvolgende tien minuten liep Oranje Nassau/ Spirit zelfs uit naar 5-7 en voor rust werden de Ambachters nog wat meer in verlegenheid gebracht: 6-9.

DVS kwam goed uit de kleedkamer maar wederom ging het scoren moeizaam (8-9). Het trouwe Ambachtse publiek zag dat bij DVS de echte beleving en gedrevenheid ontbraken om voor de ommekeer te zorgen, en de Vlaardingers voelden dat “er wat te halen viel in de Ambachtse Sophiahal”. Twee treffers aan de zijde van de bezoekers bleken in die fase beslissend (8-11). DVS kon het tij niet meer keren en zo kon  Oranje Nassau/ Spirit betrekkelijk eenvoudig de winst  stelen uit Ambacht (11-15). DVS-coach Beuk was teleurgesteld in zijn ploeg en is er steevast van overtuigd “dat het goed komt met zijn ploeg”. Komend weekend volgt een belangrijke uitwedstrijd: DVS gaat proberen de eerste punten te vergaren tegen Animo, dat twee wedstrijdenpunten heeft (aanvang 20:15 uur, Geldermalsen)

DVS-2 beleefde in DSO een gelijkwaardige tegenstander, maar de 1-1 ruststand mag gerust een “klassieke” genoemd worden. Na rust bleef de strijd gelijk op gaan en werden de goals eerlijk verdeeld. DVS had het meeste uitzicht op de winst maar ontbeerde daadkracht in de slotfase (8-8).
Volgende wedstrijd is de uitbeurt bij koploper Swift-3 (Middelburg). DVS staat verdienstelijk vierde, maar wil hogerop!

DVS-A1 had een gelijkopgaande wedstrijd tegen Fortis A2 ,dat de laatste tijd steeds de mindere was van DVS. Nu was dat anders. De jeugd uit Oost-Souburg had de eerste helft het initiatief (8-9) maar zag in een spannende slotfase DVS nog langszij komen (15-14), zodat DVS nu van “de hatelijke nul”af is.

Overige uitslagen:
DVS '69 3    - Oranje Nassau / Spirit 3     7 -   8
DVS '69 4    - Maassluis 4                        9 -   5
DVS '69 5    - RWA 8                              10 - 10
DVS '69 C1 - PKC / SWKGroep C4          5 - 13
DVS '69 C2 - Albatros C4                         5 -   1
DVS '69 D1 - TOP D1                               7 - 11
DVS '69 D2 - Keep Fit '70 D1                   6 -   4
DVS '69 E2 - ADO E3                               4 -   1
DVS '69 E1 - Olympia E5                         12 -  3
DVS '69 F1 - IJsselvogels F2                     5 -  3  

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!