dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Laat die winter maar komen

21 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De gemeente is goed voorbereid op de komende winter. Er is 450.000 kilo zout op voorraad. Dat is 2,5 keer de hoeveelheid die in een gemiddelde winter nodig is om te strooien. Ook is er nog 250.000 kilo gereserveerd.

“Laat die winter maar komen, we zijn er klaar voor!”, zegt wethouder Floor van de Velde van openbare ruimte. Samen met John Rijsdijk van aannemersbedrijf J.L. Rijsdijk B.V. en Leen Gerritsen van de gemeente staat hij op een enorme berg strooizout. Rijsdijk vertelt: “We hebben net als vorig jaar is een strooiplan opgesteld om bij gladheid openbare wegen, straten en fietspaden begaanbaar te houden.

Floor van de Velde: “We verwachten van bewoners en bedrijven dat zij zelf zorgen dat hun tuinpad en terrein begaanbaar blijft en zo nodig hun buren een handje helpen. En het is toch eigenlijk niet meer dan normaal om de stoep voor je deur ook even sneeuwvrij te maken?”

Locaties van zoutkisten en een kaart met strooiroutes vindt u op www.h-i-ambacht.nl/glad.

Lees meer over:

gemeente gladheid strooizout
Deel dit bericht met je vrienden!