woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

‘Kom uit de Spits’ kan sinds kort ook in Hendrik-Ido-Ambacht

20 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Iedere dag in de file. Zonde van je tijd. Wat zou je ervan denken, als je de file zou kunnen overslaan, en in de tijd dat je anders in de file stond, of zachtjes reed, je rustig een uurtje of twee je werk kon gaan doen….

Welnu, dat kan nu dus ook in Hendrik-Ido-Ambacht. Bij de A16 neemt u afrit 23 en ga naar Park Langesteijn. Op nummer 102 vindt u een prachtige locatie met wel 50 zogenaamde spitswerkplekken, uitgebreide vergader- en trainingsfaciliteiten, en zelfs e-bikes.

“Plaats Onafhankelijk Werken” (POW) kunt u bij “Welkom op het Werk” (WOW). Hierdoor kunnen filerijders nu bij Hendrik-Ido-Ambacht uit de spits komen, en dus filemijders worden.

Afgelopen jaar groeide het concept ‘Welkom op het Werk’ van Lia Steeman uit tot een moderne succesformule. Inmiddels zijn er zes prachtige locaties. Naast het beschikbaar stellen van flexwerkplekken zag Lia een nieuwe kans: ze stelt haar locaties beschikbaar voor spitsmijders. Ze onderschrijft daarmee de doelstellingen van de Verkeersonderneming en helpt zo mee aan het verminderen van de files rond Rotterdam tijdens de spits.

Eerst was nummer 102 op Park Langesteijn een leegstaande locatie, dankzij Lia Steeman is het nu een prachtige plek om de file te vermijden, en productief te zijn in de tijd dat je anders, letterlijk en figuurlijk stilstond.

‘Welkom op het Werk’ (WOW) werkt samen met ‘De Verkeersonderneming’ van de gemeente Rotterdam aan het verminderen van de filedruk op Rotterdam tijdens de spitsuren.

‘De Verkeersonderneming’ onderschrijft het concept POW (Plaats Onafhankelijk Werken) en vermeldt dit ook op haar website: ‘Marktplaats voor Mobiliteit’.

Lia steeman heeft met WOW afgelopen juni een aanbesteding gewonnen met dit concept voor 100 filemijders per dag op haar locaties.

Ze krijgt subsidie per filemijder, en kan zo het concept extra scherp aanbieden.

De drijvende kracht achter ‘Welkom op het Werk’ is dus Lia Steeman. Als je haar vraagt waarom WOW? Antwoordt ze enthousiast: ‘WOW heb ik opgericht omdat ik uit ervaring weet dat in je eentje zp’er zijn best zwaar is. Alles zelf organiseren is een hele klus.

Met WOW wil ik zp’er zijn leuker en gemakkelijker maken. Met werkplekken waar je: lekker productief kunt zijn; ervaringen en vragen met ‘collega’s’ deelt; nieuwe ideeën opdoet.’

Foto's:

Impressies van het Interieur met werkplekken van het gebouw in Hendrik-Ido-Ambacht, op de goed bereikbare locatie, direct aan de A16, bij Afrit 23 op Park Langesteijn.

Lia Steeman vervolgt: ‘Tegelijkertijd zijn oplossingen voor lege kantoorgebouwen hard nodig. En is file mijden belangrijk in het kader van duurzaamheid. WOW biedt zo een totaalpakket voor zp’ers en bedrijven: prettiger werken, een gebouw dat goed gebruikt wordt en een stap richting duurzaam werken. En WOW is goed voor je productiviteit: je werkt altijd harder in een omgeving waar anderen ook hard werken. Dat stimuleert je.’


Hopelijk gaan we dit ‘Plaats Onafhankelijk Werken’ en het WOW-concept steeds vaker en op steeds meer plekken zien verschijnen, en misschien worden deze werkplekken dan vooral in en rondom de spitsuren gebruikt, die hierdoor voor de andere automobilisten gaan veranderen in spitsuurtjes…..

Tekst: Hennie van der Zouw.
 

Lees meer over:

A16 park langesteijn
Deel dit bericht met je vrienden!