vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

VAO ledenbijeenkomst praat over werkkostenregeling en ontslagrecht

17 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Dinsdag 11 november jl. kwam een groot aantal leden van de VAO (Vereniging Ambachtse Ondernemers) bij elkaar tijdens de maandelijkse ledenbijeenkomst.
 
Voorzitter Arie Mol gaf een kort verslag over de enquête die tijdens de vorige ledenbijeenkomst is gehouden ten behoeve van het 'Actieplan lokale economie'. Dit plan zal door de gemeente samen met de lokale ondernemers worden opgesteld. Ook de VAO zal hier, namens haar leden, een belangrijke bijdrage aan leveren.
 
Verder waren mr. Mariëlle Spuijbroek van DRV Accountants & Adviseurs en mr. drs. Onno Visser van Moree Gelderblom Advocaten uitgenodigd om de leden te informeren over de werkkostenregeling die ingaat per 1 januari 2015 en over de veranderingen op het gebied van ontslagrecht.
Op het gebied van de werkkostenregeling gaat er veel veranderen in 2015. Om de leden meer duidelijkheid te geven over wat dit allemaal gaat betekenen voor ondernemers gaf mevrouw Spuijbroek een duidelijke presentatie waarin de belangrijkste wijzigingen waren opgenomen. Ook was er gelegenheid om vragen te stellen, waar veelvuldig gebruik van werd gemaakt.
 
Aansluitend gaf de heer Visser een presentatie over de ingrijpende veranderingen op het gebied van ontslagrecht, met name over waar ondernemers op moeten letten bij (tijdelijke) arbeidscontracten, proeftijd en concurrentiebeding. Aan het einde van de presentatie werden er door de leden vragen gesteld, welke door de heer Visser vakkundig werden beantwoord.
 
Kortom, een avond met heel veel informatie. De leden hebben een digitale hand-out ontvangen met daarin de presentaties en aanvullende informatie, zodat zij dit later nog eens op hun gemak door kunnen lezen.
 
Ter afsluiting was er een buffet, waarbij onder het genot van een hapje en drankje nagepraat kon worden over de presentatie.
 
Bent u nog geen lid van de VAO en wilt u meer weten of kennismaken met de leden? Neem dan contact op via info@vaonet.nl of bel naar het secretariaat (de Liefde & van Gemeren 078-6812233).

Foto: Cees van Meerten/FotoExpressie

Lees meer over:

vao ontslagrecht
Deel dit bericht met je vrienden!