woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

Kinderen basisschool Stadhouder Willem III en CBS de Meander zijn Supersnel

11 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Door heel Hendrik-Ido-Ambacht komen de kinderen het tegen; geulen met groene kabels, mannen in oranje hesjes. De Supersnelle Glasvezelweken zijn namelijk aan de gang. Dat betekent dat Hendrik-Ido-Ambacht wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk. Tijd voor de kinderen van basisschool Stadhouder Willem III en CBS de Meander om daar meer over te leren.

Sinds begin 2014 wordt er in Hendrik-Ido-Ambacht een glasvezelnetwerk aangelegd. Om dit voor elkaar te krijgen wordt er druk gegraven, worden er glasvezelkabels door de wijken gelegd en komen de allerdunste glasvezelkabels direct bij de huizen naar binnen. Bewoners van Hendrik-Ido-Ambacht kunnen het niet gemist hebben. Onder andere door middel van een Supersnelle Glasvezelkrant en een vrolijke deurmat zijn ze geattendeerd op de komst van het glasvezelnetwerk.

Supersnelle kinderen
Monteur Henk van de Supersnelle Glasvezelweken bracht op 30 oktober en 5 november jl. een bezoek aan basisscholen Stadhouder Willem III en CBS de Meander in Hendrik-Ido-Ambacht. Hij leerde de kinderen van groep 7 en 8 alles over glasvezel. Daarnaast werd hun kennis getest met een Supersnelle Glasvezelquiz. De kinderen werden onderscheiden met een Supersnelle Oorkonde.

Waarom glasvezel
De leerlingen van Stadhouder Willem III en CBS de Meander leerden wat glasvezel nu eigenlijk is en waarom glasvezel zo belangrijk is. Het huidige kabelnetwerk is verouderd en kan de groeiende hoeveelheid data bijna niet meer aan. Het glasvezelnetwerk dat nu wordt aangelegd zorgt ervoor dat de inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht straks niet alleen razendsnel kunnen internetten maar ook andere geavanceerde digitale diensten kunnen gebruiken. De verwachting is dat het nieuwe netwerk minimaal 30 jaar meegaat.

Fotobijschrift: Kinderen van de basisscholen Stadhouder Willem III en CBS de Meander zijn vanaf nu Supersnel.

Deel dit bericht met je vrienden!