woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS loopt direct averij op in streekderby

10 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De openingswedstrijd in de zaalcompetitie tegen streekgenoot Merwede liep voor DVS-1 uit op verlies, maar DVS verkocht de huid duur! DVS-2 boekte daarentegen een keurige eerste winst op TOGO-2. DVS A1 ging kansloos ten onder tegen Sporting Delta (lees hieronder meer).

(klasse 2H) In de ambitie om mee te strijden voor promotie, trof DVS op papier meteen een lastige tegenstander. Merwede, de ploeg uit Sliedrecht die al langere tijd in de hogere klassen van de Drechtstreek acteert, kwam op bezoek in de Ambachtse Ridderhal en beide ploegen maakten er met name een prima eerste helft van. Waar DVS het initiatief had bij aanvang, nam Merwede het stokje over (3-7), De Ambachters toonden veerkracht (6-7) maar moesten weer loslaten in het slot van de eerste helft (6-10). Toch sloot de thuisploeg net voor het fluitsignaal weer aan (7-10).

Na rust was het wel DVS die de aspiraties direct duidelijk maakte, maar het lukte de ploeg van Ambachts coach Beuk in de opvolgende tien minuten niet om dichterbij te komen dan de twee goals verschil op dat moment. Toen Merwede wel scoorde leek het lot van DVS beslecht. Toch werd het uiterste gedaan door DVS (10-12), maar toen weer de goal viel aan Sliedrechtse zijde werd het een heilloze strijd. DVS kon niet meer aanhaken en Merwede speelde het eenvoudig uit (10-15).

Volgende week volgt een tweede streekderby. Dan gaat DVS op bezoek bij Kinderdijk, dat won van ACKC (14-19)

(res 3e klasse V) DVS-2 had in de eerste helft moeite met TOGO. De ploeg uit Goes stond zelfs nog voor bij rust (7-9). In de tweede helft kwam DVS terug en na de 10-10 gaf DVS het initiatief niet meer weg en kon de eerste winst van het zaalseizoen bijgeschreven worden (14-12).
Komend weekend gaat DVS op bezoek bij Tjoba-3, dat in haar eerste duel de punten deelde met ACKC-2.

(2e klasse N) DVS A1 beleefde een moeilijk middag tegen Sporting Delta. Het gehavende DVS had weinig in te  brengen tegen de ploeg uit Dordrecht: 9 – 20. Komende weekend reist de Ambachtse jeugd ook naar Goes, waar het net als Tjoba tracht de eerste punten probeert veilig te stellen.

Overige uitslagen:
DVS '69 4   - DeetosSnel 8               8 -   9
DVS '69 C1 - Korbatjo C1                 8 -   1
DVS '69 C2 - KCR C4                       3 -   4
DVS '69 D2 - Good Luck D1             2 - 10
DVS '69 D3 - Vriendenschaar D4     3 -   7
DVS '69 E2 - ACKC E5                     8 -   1
DVS '69 F1 - KOAG F4                   11 -   4

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!