vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Familiemusical Winky en het paard van Sinterklaas in Cascade

5 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Zondag 16 november komt het verhaal van ‘Winky en het paard van Sinterklaas’ tot leven op het podium van Cultureel Centrum Cascade. Deze heerlijke  familiemusical is gebaseerd op het gelijknamige boek en geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

Winky Wong komt in Nederland wonen, waar haar vader al drie jaar een Chinees restaurant heeft. In het begin is dat best lastig, want Winky spreekt nog geen Nederlands. Maar Winky leert snel. Winky houdt van paarden. Daarom gaat zij vaak langs bij de manege bij Oom Siem. Winky wil heel graag een paard. Het allerliefste van de wereld. Maar paarden zijn duur. Dan vertelt de juf over Sinterklaas en dat je hem cadeautjes mag vragen.  Dat komt goed uit..! Kan Sinterklaas Winky’s grootste wens in vervulling laten gaan: een paard?

’Winky en het Paard van Sinterklaas’ brengt op een leuke en eerlijke wijze de multiculturele samenleving van Nederland in beeld. Een verhaal vol thema’s herkenbaar voor kinderen en volwassenen. De hoofdrol van Winky wordt gespeeld door Eefje van Gorkum (SpangaS). Zij wordt bijgestaan door acteur Leo Hogenboom. Het verhaal van ‘Winky en het Paard van Sinterklaas’  wordt in de vorm van een prentenboek gebracht en is gebaseerd op het boek van Tamara Bos, dat zij schreef in 2002.

Pannenkoekenfeest
Om de middag helemaal compleet te maken kunt u na afloop van de voorstelling met het hele gezin pannenkoeken komen eten in ons pannenkoekenrestaurant. Geniet voor maar € 4,50 per persoon van een pannenkoek naar keuze (keuze uit naturel, appel of spek), een drankje en een ijsje toe. Heb je nog steeds trek, dan kun je extra pannenkoeken bij bestellen voor € 2,- per stuk. Reserveren voor het pannenkoekenfestijn kan door een e-mail te sturen naar kaartverkoop@stichting-cascade.nl of door telefonisch contact op te nemen via 078-6819230. Helaas is er maar beperkte ruimte beschikbaar in het restaurant, dus reserveer tijdig en voorkom teleurstellingen.

Zaterdag 15 november komt Sinterklaas aan in Gouda en zondag 16 november is de prachtige familievoorstelling ‘Winky en het Paard van Sinterklaas’ te zien in Cascade. Dus kom direct helemaal in de Sinterklaas-sfeer! De voorstelling begint om 16.00 uur. Kaarten voor deze voorstelling kosten
€ 15,00 en zijn te reserveren via www.stichting-cascade.nl of telefonisch via 078-6819230.

Naam fotograaf: Andy Doornhein

Lees meer over:

musical cascade
Deel dit bericht met je vrienden!