vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Ingezonden brief van het bestuur van Speel-O-Theek 'Het Narretje'

3 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Van het bestuur van de Ambachtse Speel-O-Theek 'Het Narretje' kregen we vandaag onderstaand bericht: "Op donderdag 30 oktober lazen wij in AD de Dordtenaar een artikel over onze Speel-O-Theek  Het Narretje te Hendrik-Ido-Ambacht.

Wij als bestuur werden hier erg verdrietig van. Onze geweldige groep vrijwilligers, waarvan sommigen al 20 jaar of langer, voor de volle 100% en geheel belangloos zich ingezet hebben voor deze Speel-O-Theek worden neergezet als stoffig en ouderwets.

Al een aantal jaren zien wij met lede ogen aan dat het ledenaantal en het aantal vrijwilligers drastisch terugloopt. In de omliggende gemeenten zagen wij de één na de ander Speel-O-Theek dichtgaan. Maar wij gaven niet op. Bleven acties verzinnen, flyers verspreiden, krantenartikelen plaatsen maar helaas weinig of geen reacties. Ook niet van de heer van Dalen en zijn zus.

In het voorjaar heeft het bestuur dan ook unaniem besloten om definitief te stoppen per 31 december. Dit was geen gemakkelijke beslissing maar om te voorkomen dat we in de rode cijfers zouden komen was dit de enige oplossing.

In september maakten wij dit besluit bekend aan onze leden. De heer van Dalen, die al 5 jaar lang geen lid meer was, nooit vrijwilliger is geweest of in het bestuur heeft gezeten, kreeg hier lucht van en kreeg ineens een adrenaline stoot. Waar kwam die stoot ineens vandaan? Is hij echt zo begaan met het gemeenschapsbelang of komt hier misschien een stukje eigen belang om de hoek kijken gezien de activiteiten van zijn zus?

De heer van Dalen zocht  eerst contact met kranten, politiek en de gemeente alvorens bij ons te komen voor info. Wij voelden ons wel even voor het blok geplaatst. Wanneer hij ineens naar ons toegekomen was had dat een hoop narigheid  voorkomen en had de boel misschien overgedragen kunnen worden
Natuurlijk hebben wij de heer van Dalen alsnog de kans gegeven om zijn ideeën aan ons kenbaar te maken.  Echter verder dan een hoop geschreeuw en allerlei mensen inlichten en benaderen kwam de heer  van Dalen niet. Echte concrete plannen kwamen niet op tafel. Wij konden hier dan ook niets mee.
Ons besluit om per 31 december te stoppen is dan ook niet gewijzigd. Wij gaan door op de weg die we zijn ingeslagen om alles zo goed en zo netjes mogelijk af te ronden. Dit zijn wij verplicht aan onze leden, vrijwilligers en de gemeente die ons jaren lang gesubsidieerd heeft."

Het bestuur Speel-O-Theek ’t Narretje.

Lees meer over:

speel-o-theek narretje
Deel dit bericht met je vrienden!