zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Jongeren uit Zuid-Holland voelen Statenleden aan de tand

22 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Provinciaal Jeugddebat in provinciehuis Zuid-Holland. Op woensdag 5 en donderdag 6 november zetten jongeren uit Zuid-Holland ‘hun’ politici weer op scherp tijdens het Provinciaal Jeugddebat. In het provinciehuis te Den Haag gaan de jongeren in debat met verschillende Statenleden. Van de deelnemende jongeren worden er 12 geselecteerd die doorgaan naar het 20e Nationaal Jeugddebat in april 2015 in de Tweede Kamer. Het Provinciaal Jeugddebat Zuid-Holland wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met provincie Zuid-Holland.
 
De provinciale politiek beslist veel voor jongeren. Daarom is het belangrijk dat zij van zich laten horen. De jonge debaters confronteren onder andere Ellen Verkoelen (CDA) en Rawa Hassan (PvdA) met hun meningen over onderwerpen die zij zelf belangrijk vinden, waaronder:
 
- Milieu / vervuiling
- Bestuur
- Duurzaamheid
- Verkeer en veiligheid
- Economie en energie
- Ruimtelijke ordening en Wonen
- Water
- Recreatie/toerisme
 
Het debat op 5 november wordt geopend door Rik Janssen (gedeputeerde SP) en het debat op 6 november wordt geopend door Ingrid de Bondt (gedeputeerde VVD)

Lees meer over:

VVD debat jeugdebat
Deel dit bericht met je vrienden!