zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Verhoogde waterstand in de rivier de Noord

22 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op dit moment verwachten we een verhoogde waterstand van de rivier de Noord. Bewoners en bedrijven in bepaalde delen van het buitendijks gebied kunnen daar enige last van ondervinden.
 
Naar verwachting is er een piek in de waterstand op woensdagochtend 22 oktober rond 06.00 uur, met een waterstand van 2.22+NAP (prognose van 21 oktober, 08.00 uur). Bij een waterstand vanaf 2 meter treedt de rivier naar verwachting buiten zijn oevers. Bij de huidige prognose zou daarom sprake kunnen zijn van enige wateroverlast.
 
Een waterstand tussen 2 en 2.50 meter kan overlast opleveren in onderstaande gebieden:
- Achterste gedeelte van het schiereiland tussen Rietbaan en Strooppot (o.a. scoutingterrein)
- Sophiapolder
- Crezeepolder
- Rozand
- Het buitendijkse deel van de Veersedijk, vanaf Noordeinde tot Zwijndrecht
- Het einde van de Grotenoord
- Veerweg

Inwoners van genoemde gebieden worden dinsdagmiddag (21 oktober) per brief geïnformeerd. Actuele informatie wordt ook via twitter verspreid.
 
Actuele waterstanden kunt u vinden op: www.rijkswaterstaat.nl. Vervolgens zoeken op locatie Dordrecht.

Wij adviseren inwoners van de betreffende gebieden tevens de waterhoogte zelf goed in de gaten te houden, om eventueel tijdig praktische maatregelen te kunnen nemen.
 
Voor meer informatie kunt u (tijdens kantooruren) contact opnemen met dhr. J. Maaskant of dhr. J. Bal, veiligheidsadviseurs van de gemeente, via telefoonnummer 14078.

Deel dit bericht met je vrienden!