donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS houdt competitie onnodig spannend

13 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De tweede “echte” topper liep dit maal uit op een deceptie voor DVS-1. In Linschoten verraste Luno en is de competitie weer spannend (lees hieronder meer). DVS-2 vocht weer tegen zichzelf maar hield nog wel een punt over na het duel met Luno-2. (lees hieronder meer)  DVS A1 liet koploper Vitesse flink zweten en pakte een punt.(lees hieronder meer)

Missie voor DVS-1 was om in de laatste wedstrijd voor de “winterstop” de competitie voortijdig te beslissen. Immers, winst op “runner up” Luno zou een voorsprong van vijf punten betekenen. DVS was ook op koers, want de ploeg van coach Beuk liep via 1-1 vrij eenvoudig uit naar 3-8 voor. Echter DVS hield de bal niet in de ploeg waardoor Luno nog het geloof hield bij rust (7-9).

Gaandeweg de tweede helft ging DVS achter de feiten aan lopen. De ploeg was niet in staat de “goalgetter” van de thuisploeg aan banden te leggen. Na ook wat vrije kansen gemist te hebben raakten de Ambachters het initiatief en ook de spirit langzaam kwijt aan het weer volledig in zichzelf gelovende Luno. De rollen draaide zelfs volledig om na 13-13. DVS moest in de achtervolging tegen de vol vuur acterende thuisploeg. Moeizaam hield DVS stand maar fortuinlijk werd nog de voorsprong gepakt in het laatste deel (17-18). Luno was echter niet geknakt maar kwam, zag en overwon alsnog: 19-18. In de poule gaat DVS nog wel als “Herbstmeister” de zaalperiode in, maar in plaats van een geslaagde demarrage ziet het de concurrentie nu naderen.

DVS-2 had tegen Luno-2 ook het iniatief in de beginfase, echter na de 2-5 voorsprong was het voor de tweede week achtereen ongelukkig met enkele arbitrale beslissingen. Dat hielp de thuisploeg in het zadel, maar dit keer knakte DVS niet en werd alsnog een punt gepakt in de slotfase (10-10)
In de poule staat DVS nu tweede, met liefst vijf punten achterstand op koploper ONDO en met de concurrentie hijgend in de nek.

DVS A1 ging op bezoek bij koploper Vitesse in Barendrecht en leverde een goede wedstrijd af.
Het bleek echter net niet genoeg om de verrassing compleet te maken. In de poule staat DVS
nog voorlaatste maar heeft nog alle kans zich voor aanvang van de zaalperiode in de “brede middenmoot” te spelen. Dan moet wel de inhaalwedstrijd gewonnen worden van de huidige nummer laatst, Fortis-2. Het goede resultaat tegen Vitesse moet een goede duw in de rug voor de jeugdige Ambachters zijn!

Overige uitslagen:
Merwede 4 - DVS '69 3               4 -   5
DVS '69 4 - NIO 4                        5 -   6
DVS '69 5 - Ventura Sport 4       5 -   8
HKC C2 - DVS '69 C1                 3 - 12
OZC C2 - DVS '69 C2                 4 -   4
DVS '69 D1 - DeetosSnel D1      4 -   7
DVS '69 D2 - Ventura Sport D1   9 -   0
DVS '69 D3 - Oranje Wit D3        1 - 19
ADO E3 - DVS '69 E1                  0 -   5
DVS '69 E2 - Sporting Delta E3 12 -   0
DSO F2 - DVS '69 F1                  4 -   5

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!