vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Een laadpaal binnen 300 meter van elk huis

13 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Het netwerk openbare laadpalen in Hendrik-Ido-Ambacht groeit. Vandaag onthulden Thomas Hoogeveen van Allego en programmawethouder duurzaamheid Floor van de Velde samen 1 van de 9 nieuwe elektrische laadpalen in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.
Wethouder van de Velde: “Ik zou graag zien dat iedere inwoner van onze gemeente binnen een straal van 300 meter van zijn eigen woonomgeving een openbare laadpaal tot zijn of haar beschikking heeft. Het is aan onze inwoners om die palen aan te vragen. De marktpartijen Allego en Flow Charging zijn
graag bereid met die aanvragen aan de slag te gaan en ik zeg u toe dat wij als gemeente, als dat binnen de mogelijkheden ligt, het plaatsen van de palen ook vergunnen.”

Locaties
De onthulling van de laadpaal, die geplaatst is door marktpartij Allego, vond plaats op het grote parkeerterrein bij winkelcentrum De Schoof (Beatrixsingel). Een kaart met daarop de locaties van alle nieuwe laadpalen is te vinden op https://openbaarladen.nl/hendrik-ido-ambacht/locaties. De bestaande
locaties (en binnenkort ook de nieuwe) zijn te vinden op www.oplaadpalen.nl.

Eenvoudig aan te vragen
Thomas Hoogeveen van Allego liet weten dat Allego het aanvragen van een openbare laadvoorziening heel eenvoudig heeft gemaakt: “We willen graag mogelijk maken dat elke bewoner, werknemer of bezoeker in Hendrik-Ido-Ambacht altijd en overal kan laden.” Aanvragen kunnen worden ingediend via
https://openbaarladen.nl/hendrik-ido-ambacht (marktpartij Allego), maar ook via www.flowcharging.com/openbare-laadpaal-aanvragen (marktpartij Flow Charging).

Zelf een laadpaal aanvragen? Zo werkt het
Stap 1) Via een digitaal aanvraagformulier doet de aanvrager een aanvraag voor een laadpaal in de  openbare ruimte. Hij of zij ontvangt daarna een bevestiging van de aanvraag per e-mail.
Stap 2) De aanvraag wordt door de aanbieder beoordeeld. Als aan alle voorwaarden wordt voldaan, kan  de aanvraag verder in behandeling genomen worden.
Stap 3) De optimale locatie voor de laadpaal bepaalt de aanbieder op basis van de gegevens van de  aanvrager en specifieke criteria van de gemeente. De aanbieder doet dat binnen de directe  omgeving van het woonadres van de aanvrager.
Stap 4) Omdat het om een laadpaal in de openbare ruimte gaat, is een definitief akkoord van de  gemeente noodzakelijk.
Stap 5) Na de technische voorbereiding wordt de laadpaal geplaatst. De aanvrager wordt op de hoogte  gesteld van de exacte datum van plaatsing.
Stap 6) Na plaatsing test de aanbieder de laadpaal en geeft deze vrij. De laadpaal kan dan in gebruik  genomen worden.

Foto: Cees van Meerten – Fotoexpressie Fotografie
Bijschrift: Thomas Hoogeveen en wethouder duurzaamheid Floor van de Velde onthullen 1 van de 9 nieuwe laadpalen in Hendrik-Ido-Ambacht.
 

Lees meer over:

gemeente laadpaal
Deel dit bericht met je vrienden!